Films op tv

'DE TASJESDIEF'

Succesvolle en vaak bekroonde jeugdfilm naar het gelijknamige boek van Mieke van Hooft. De twaalf-jarige Alex berooft oude dames van hun handtasjes. Hij doet dat in opdracht van twee boosaardige knapen die hem chanteren en om te voorkomen dat zijn oma in een bejaardenhuis terechtkomt. In de slotscènes krijgen de twee booswichten hun streken thuis.

'SPEECHLESS'

Regie: Ron Underwood; USA, 1994. Met Michael Keaton en Geena Davis. Net 5, 20.30-22.15 uur.

Voorspelbare komedie. De speechschrijver voor een Democratrische presidentskandidaat wordt verliefd op een vrouwelijke collega die voor de Republikeinse kandidaat werkt. Ze weten niet dat ze hetzelfde beroep uitoefenen.

'NIGHT AND THE CITY'

Regie: Irwin Winkler; USA, 1992. Met Robert De Niro, Jessica Lange en Alan King. Duitsland 2, 23.00-00.40 uur.

Romantische thriller. Een sjofele bokspromotor begint een relatie met de vrouw van een kroegbaas. Die dame wil - hoe dan ook - van haar man af.

'TRULY, MADLY, DEEPLY'

Regie: Anthony Minghella; Engeland, 1991. Met Juliet Stevenson, Alan Rickman en Michael Maloney. Nederland 1, 23.06-00.46 uur.

De debuutfilm van de regisseur van 'The English patient' is een onwaarschijnlijk, maar toch boeiend drama. Na de dood van haar man dompelt de vrouw van een cellist zich in diepe rouw. Tot haar intense vreugde staat haar man opeens weer in haar kamer. Ze meent dat hij is teruggekeerd uit het rijk der doden. Haar vrienden echter vinden dat ze zich nogal vreemd begint te gedragen.

'FLIGHT OF THE INTRUDER'

Regie: John Milius: USA, 1991. Met Willem Dafoe en Danny Glover. BBC 1, 00.35-02.30 uur.

Oorlogsdrama. Gedurende vredesonderhandelingen over Vietnam mogen de bommenwerpers van een enorm Amerikaans vliegdekschip hun lading niet laten vallen op Hanoi.

'FAR FROM THE MADDING CROWD'

Regie: John Schlesinger; Engeland, 1967. Met Julie Christie, Terence Stamp, Peter Finch en Alan Bates. Duitsland 1, 01.05-03.40 uur.

Door Nicholas Roeg prachtig in beeld gebrachte film naar Thomas Hardy's roman 'An examination'. Een vrouw erft een landgoed en kan niet kiezen tussen de twee heren die haar het hof maken. Uiteindelijk sluit ze een (ongelukkig) huwelijk met een cynische sergeant.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden