Films op tv

SLEEP, MY LOVE

Belinda van de Graaf

Ouderwetse thriller van Douglas Sirk, die Duitsland in de jaren dertig ontvluchtte om zich als filmregisseur in Amerika te vestigen. Don Ameche speelt een enge echtgenoot die het heeft voorzien op het fortuin van zijn vrouw (Claudette Colbert). Hij wil haar doen geloven dat ze krankzinnig is en weet haar psychiater en haar vrienden in zijn snode plan te betrekken.

BEETLEJUICE

Regie: Tim Burton; VS, 1988. Met Alec Baldwin, Michael Keaton en Geena Davis. Veronica, 20.30-22.10 uur.

Bizarre komedie van meesterfantast Tim Burton. De echtelieden Adam en Barbara (gespeeld door Alec Baldwin en Geena Davis) komen bij een auto-ongeluk om het leven, maar blijken in het hiernamaals rond te kunnen spoken in hun eigen boerderij. De onsympathieke nieuwe bewoners worden met behulp van de geest Beetlejuice (Michael Keaton) aardig te grazen genomen. Let op het bijrolletje van de piepjonge Winona Ryder.

LOOK WHO'S TALKING NOW

Regie: Tom Ropelewski; VS, 1993. Met John Travolta, Kirstie Alley en Diane Keaton. SBS 6, 20.30-22.10 uur.

Na de pratende baby in 'Look who's talking' en het pratende zusje in 'Look who's talking too' is het in het derde deel tijd voor twee pratende honden. Met de stemmen van Danny DeVito en Diane Keaton wordt het een bonte boel in het gezin van John Travolta en Kirstie Alley.

THE KARATE KID III

Regie: John G. Avildsen; VS, 1989. Met Ralph Macchio, Noriyuki Morita en Robyn Elaine Lively. Net 5, 20.30-22.35 uur.

Regisseur Avildsen boekte in 1984 een klein succes met 'The karate kid', waarin een schooljongen via een karatetoernooi wraak wist te nemen op het schorem op zijn school. Helaas moest Avildsen het succes uitmelken in een tweede en zelfs een derde deel, waarin een inmiddels 27-jarige Ralph Macchio nog steeds opereert als 'Karate Kid'.

FREAKED

Regie: Tom Stern en Alex Winter; VS, 1993. Met Alex Winter, Brooke Shields, Randy Quaid en Keanu Reeves. Net 5, 22.35-00.00 uur.

Zotte monsterfilm waarin de promotiekaravaan van een nieuw kunstmestproduct in handen valt van zonderling Randy Quaid, die het nieuwe product gebruikt om er gemuteerde mensen mee te scheppen. Gemaakt als eerbetoon aan 'Freaks' en 'The island of Dr. Moreau'.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden