Films op tv

RIDE WITH THE WIND

Drama. Frank Shelby is motorcoureur in hart en nieren. Hij heeft al zijn botten al eens gebroken, maar droomt ervan de meest prestigieuze race die er in zijn ogen bestaat te winnen. Kate Barnes maakt carrière in het bankwezen, maar heeft in haar privé-leven minder geluk. Ze staat alleen voor de opvoeding van haar zoontje Danny, die ook nog eens ernstig ziek wordt. Danny en Frank ontmoeten elkaar in het ziekenhuis. Het tweetal sluit een bijzondere vriendschap.

LOVE STORY

Regie: Arthur Hiller; USA, 1970. Met Ryan O'Neal en Ali MacGraw. Net 5, 21.35-23.25 uur.

Liefdesdrama, dat een van de grootste tearjerkers uit de filmgeschiedenis werd. Na hun toevallige ontmoeting krijgen Jenny en Oliver een verhouding. Hoewel hun achtergronden totaal verschillen, Oliver is afkomstig uit een rijke vooraanstaande familie en Jenny's vader is bakker, verdiept de relatie zich. Uiteindelijk slaagt Oliver erin om Jenny over te halen met hem te trouwen. Zowel Olivers ouders als Jenny's vader zijn tegen het huwelijk, maar het paar zet toch door. Als alle tegenslagen voorbij lijken krijgt Jenny, pas 25 jaar oud, te horen dat ze aan een ongeneeslijke ziekte lijdt.

THE SPY WHO LOVED ME

Regie: Lewis Gilbert; Engeland, 1977. Met Roger Moore, Barbara Bach, Curd Jürgens, Richard Kiel en Bernard Lee. SBS 6, 20.30-22.30 uur.

Aardige Bond-film. Scheepsmagnaat Stromberg droomt van de tijd dat de mens beneden de zeespiegel kan leven. Hij ontwerpt een onderwaterstad en maakt plannen om een nucleaire oorlog te ontketenen die iedereen dwingt om de aarde op een andere manier bewoonbaar te maken. Door middel van een ingenieuze computer verovert hij Britse en Russische onderzeeërs die hij verbergt in zijn supertanker Liparus. De Russen en Britten besluiten om hun krachten te bundelen bij de zoektocht naar het verdwenen materieel. Hun beider topagenten James Bond en Anya Amasova worden ingezet om deze klus te klaren.

WISH YOU WERE HERE

Regie: David Leland; Engeland, 1987. Met Emily Lloyd, Clare Clifford en Barbara Durkin. Fox, 21.30-23.00 uur.

Indrukwekkende rol van de jonge Emily Lloyd in deze fraaie sfeertekening van een Engels kustplaatsje in de jaren '50. De vijftienjarige Linda schokt en provoceert de kleine gemeenschap door haar extravagante kleding en leefwijze. Haar moeder is overleden en haar vader heeft het opgegeven haar van alles te verbieden. Tot overmaat van ramp begint ze een verhouding met een oudere man, een vriend van haar vader.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden