Films op tv

THE THING CALLED LOVE

Hans Kroon

Mooi drama met de laatste rol van de jong gestorven River Phoenix. Hij speelt een beginnende countryzanger en heeft in Nashville veel meer succes dan zijn ook zingende vriendin.

TIETA DO AGRESTE

Regie: Carlos Diégues; Brazilië, 1996. Met Sonia Braga, Claudia Abreu en Marilia Pera. Nederland 3, 14.00-15.54 uur.

Innemende romantische komedie met glansrol voor Braga. Ze speelt een mooie en schatrijke weduwe die met haar stiefdochter terugkeert naar haar saaie geboortedorp. Daar weet ze door haar schoonheid en rijkdom iedereen in te palmen.

KING SOLOMON'S MINES

Regie: Compton Bennett en Andrew Marton; USA, 1950. Met Deborah Kerr, Stewart Granger en Richard Carlson. BBC 1, 16.10-17.50 uur.

Klassiek geworden avonturenfilm. Een reddingsploeg is op zoek naar een in Afrika spoorloos verdwenen schatzoeker. Die ondernam een expeditie naar de verdwenen mijnen van Solomon.

LEGENDS OF THE FALL

Regie: Edward Zwick; USA, 1995. Met Anthony Hopkins, Brad Pitt en Aidan Quinn. Net 5, 20.30-22.45 uur.

Stuitend kitscherig melodrama. Een in het leven teleurgestelde kolonel heeft zich teruggetrokken in de bergen van Montana. Alleen uit zijn drie zoons put hij nog wat plezier. De kolonel weet niet meer waar hij het zoeken moet, wanneer zijn jongens tijdens de Eerste Wereldoorlog als vrijwilligers afreizen naar het Europese front.

THE STORY OF QIU JU

Regie: Zhang Yimou; China, 1992. Met Gong Li, Lao Sheng en Yang Liu Chun. Duitsland 3, 23.15-00.50 uur.

Gong Li, de steractrice van Zhang Yimou, veroverde de wereld als beeldschoon middelpunt van historische drama's als 'Het rode korenveld' en 'Raise the red lantern'. In deze documentair aandoende film schittert ze als een onooglijke moderne boerin. Die reist stad en land af om recht te zoeken voor haar man. Het dorpshoofd heeft hem een trap in het kruis gegeven. De boerin vindt dat zoiets niet ongestraft kan blijven.

MINNA TANNENBAUM

Regie: Martine Dugowson; Frankrijk, 1994. Met Romane Bohringer, Florence Zylberstein en Florence Thomassin. BBC 2, 00.40-02.50 uur.

Fraai psychologisch portret van twee meisjes die in de jaren zestig samen volwassen worden en daarna verschillende wegen inslaan.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden