FILMS OP TV

MASTERS OF THE UNIVERSE

Hans Kroon

Regie: Gary Goddard; USA, 1987. Met Dolph Lundgren, Frank Langela en Meg Foster. SBS 6, 14.35-16.25 uur.

Onzinnige, en juist daardoor toch wel amusante science-fictionfilm. Een simpele sleutel bevat de code waarmee de aarde te beheersen valt. Hij valt in verkeerde handen en superman Lundgren wordt vanuit de verre toekomst naar de aarde gestuurd om de sleutel te heroveren.

THE TAKING OF PELHAM 123

Regie: Joseph Sargent; USA, 1974. Met Walter Matthau, Robert Shaw en Martin Balsam. Veronica, 20.30-22.25 uur.

Smakelijk actiedrama. Een stelletje boeven kaapt een New Yorkse metrotrein en eist miljoenen losgeld. Wanneer dat kapitaal betaald is, sturen ze de trein op topsnelheid en zonder bestuurder op avontuur door het ondergrondse buizenstelsel.

THE PHILADELPHIA EXPERIMENT

Regie: Stewart Raffill; USA, 1984. Met Michael Paré, Bobby Dicicco en Miles McNamara. RTL 5, 20.30-22.25.

Matige science-fictionfilm. Het is 1943. Bemanningsleden van een Amerikaans ruimteschip moeten uitvinden hoe men waarneming via de radar kan omzeilen. Door een onverklaarbare gebeurtenis raken ze in een gat in de tijd. Ze belanden in het jaar 1984 en zijn dan spionnen van hetzelfde experiment dat nu daadwerkelijk uitgevoerd wordt.

NATTEVAGTEN

Regie: Ole Bornedal; Denemarken, 1994. Met Nikolaj Waldau, Sofie Grabol en Kim Bodnia. Net 5, 22.30-00.25 uur.

Spannende thriller. Een rechtenstudent accepteert een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Hij meent daar in de nachtelijke uren rustig te kunnen studeren, maar krijgt te maken met stoffelijke overschotten die bewegen en zich verplaatsen. De ook door Bornedal geregisseerde Amerikaanse remake 'Nightwatch' is nóg spannender.

UN AIR DE FAMILLE

Regie: Cédric Klapisch; Frankrijk, 1996. Met Jeanne Pierre Bacri, Jean-Pierre Darroussin, Catherine Frot en Agnès Jaoui. Duitsland 3, 23.15-01.00 uur.

Uitstekend gefilmd toneelstuk. Een familie komt in een Franse provincieplaats in een café bijeen om een verjaardag te vieren. Naarmate het op zich al treurige feest vordert, openbaren zich steeds meer tegenstellingen tussen de familieleden.

THE HONORARY CONSUL

Regie: John MacKenzie; USA, 1983. Met Michael Caine, Richard Gere en Bob Hoskins. BBC 1, 00.45-02.25 uur.

De Britse consul in deze aardige film naar een roman van Graham Greene is gestationeerd in een Zuid-Amerikaans land. Hij krijgt er te maken met een Amerikaanse pseudo-arts die bezwijkt voor de charmes van zijn vrouw.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden