Films op tv

MAKING LOVE

Belinda van de Graaf

Een van de eerste Hollywood-melodrama's over homoseksualiteit. Michael Ontkean speelt Zach, een succesvolle arts in Los Angeles die gelukkig getrouwd is met Claire, een even succesvolle televisieproducente in de persoon van ex-'Charlie's Angel' Kate Jackson, totdat er dus een man in Zachs leven verschijnt, en huwelijk en carrière onder vuur komen te liggen.

THE IMPOSTORS

Regie: Stanley Tucci; VS, 1998. Met Stanley Tucci, Oliver Platt, Tony Shalhoub, Steve Buscemi, Alfred Molina, Lili Taylor en Elizabeth Bracco. RTL 5, 20.30-22.25 uur.

Na zijn culinaire hit 'Big Night' zoekt regisseur en hoofdrolspeler Stanley Tucci het in een ouderwets ogend slapstick-avontuur op een oceaanstomer. Niet zo indrukwekkend als zijn voorganger, maar wel met een bende leuke acteurs uit het alternatieve, Newyorkse circuit. Zelfs Woody Allen maakt zijn entree, in een gastrolletje als theaterregisseur.

ROAD TRIP

Regie: Todd Phillips; VS, 2000. Met Breckin Meyer, Sean William Scott, DJ Qualls, Paula Costanzo, Amy Smart en Fred Ward. Veronica, 20.30-22.15 uur.

Melige tienerkomedie in de sfeer van 'American Pie' waarin een student per ongeluk een pikante video naar zijn vriendin stuurt, en samen met drie vrienden op pad gaat om de tape tijdig te onderscheppen.

SMALL FACES

Regie: Gillies MacKinnon; Engeland, 1996. Met Iain Robertson, Joseph McFadden, Steven Duffy en Laura Fraser. BBC 1, 00.55-02.45 uur.

In het Glasgow van 1968 wordt de 13-jarige Lex samen met zijn broertjes Alan en Bobby meegezogen in het geweld van rivaliserende jeugdbendes. De Schotse gebroeders Gillies en Bobby MacKinnon (verantwoordelijk voor scenario, regie en productie) laten zien dat 'Swinging London' indertijd mijlenver verwijderd was van de Schotse industriestad. Samen met Danny Boyle's 'Trainspotting' zorgde dit in Rotterdam met een Tiger Award bekroonde noodlotsdrama voor een enorme opbloei van de Schotse film. Lof was er vooral voor de stijlvolle cameravoering en de intense acteerprestaties van de jonge, onbekende Schotten. Regisseur Gillies MacKinnon zou na deze film nog van zich laten horen, onder meer met 'Regeneration' (1997) en 'Hideous Kinky' (1998).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden