Films op tv

TIGHTROPE

Intrigerende film, met Eastwood als lieve huisman en hardwerkende politieman, die veel gemeen blijkt te hebben met de seksmaniak achter wie hij aan jaagt. De moordenaar raakt geïnteresseerd in Eastwood en zijn dochtertjes. Zoals altijd is Eastwood een macho-man met weinig woorden.

PALOOKAVILLE

Regie: Alan Taylor; USA, 1996. Met Vincent Gallo, Adam Trese en William Forsythe. België 1, 21.25-22.55 uur.

Debuutfilm van Taylor over drie sympathieke losers die carrière willen maken als gangster. Het trio beraamt een inbraak bij een juwelier, maar belandt per ongeluk bij de bakkerij ernaast. De titel van deze smakelijke komedie is ontleend aan Marlon Brando, die in 'On the waterfront' zegt dat het leven 'een enkele reis Palookaville' is.

NEVER TALK TO STRANGERS

Regie: Peter Hall; USA, 1995. Met Antonio Banderas en Rebecca de Mornay. Net 5, 22.30-00.05 uur.

Spannende thriller, waarin de mensenschuwe psychologe De Mornay als een blok valt voor de stoere Banderas. Die zorgt voor opschudding in het opgeruimde leven van de psychologe. Geluk levert de liefde niet op: Banderas blijkt het type man waar haar moeder vroeger voor waarschuwde.

BUDBRINGEREN

Regie: Pal Sletaurne; Noorwegen, 1997. Met Robert Skjaerstas, Andrine Saether en Per Egil Aske. België 2, 22.50-00.10 uur.

Romantiek op z'n Noors. Hoofdpersoon Roy is een slonzige postbode die het niet zo nauw neemt met de erecode van de Noorse PTT. Als hij op een dag sleutels in handen krijgt en inbreekt in het appartement van de dove Line, komt hij onbedoeld in aanraking met de onderwereld.

THE QUIET ROOM

Regie: Rolf de Heer; Australië/Italië, 1996. Met Chloe Ferguson, Phoebe Ferguson, Celine O'Leary en Paul Blackwell. Nederland 3, 23.17-00.46 uur.

Fascinerende, semi-experimentele film over een gestrand gezinsleven. Een zevenjarig meisje heeft besloten niet meer te praten uit verzet tegen de ruzies van haar ouders en hun dreigende scheiding.

BABY BOOM

Regie: Charles Shyer; USA, 1987. Met Diane Keaton, Sam Shepard en Harold Ramis. BBC 1, 00.05-01.50 uur.

Onthaastingskomedie. Op een dag wordt de in Manhattan wonende workaholic Keaton opgescheept met de baby van een overleden verre nicht. Dan wordt ze ook nog verliefd. Flauw scenario zorgt ervoor dat de komedie maar niet echt grappig wil worden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden