Films op tv

Regie: John Rich; VS, 1967. Met Elvis Presley. SBS 6, 13.55-15.35 uur.

Belinda van de Graaf

Luchtige musical met Elvis als zingende kikvorsman die samen met een leuke schippersdochter naar een schat duikt. Onder water brengt hij liedjes als 'The love machine' en 'Yoga is as yoga does' ten gehore.

BATTLE OF BRITAIN

Regie: Guy Hamilton; Engeland, 1969. Met Michael Caine, Laurence Olivier, Trevor Howard en Michael Redgrave. SBS 6, 20.30-23.15 uur.

Groots opgezet spektakel over de definitieve luchtslag om Engeland, die door nazi-Duitsland werd verloren. Het spectaculaire acteursensemble komt jammer genoeg niet helemaal uit de verf.

SEE YOU IN THE MORNING

Regie: Alan J. Pakula; VS, 1989. Met Jeff Bridges, Alice Krige en Farah Fawcett. RTL 5, 20.30-22.35 uur.

Sentimenteel drama waarin Jeff Bridges en Alice Krige beiden voor de tweede keer in het huwelijk treden en alle zorgen van hun eerste huwelijk met zich meedragen. De koters worden gespeeld door Drew Barrymore en Lukas Haas.

THE BEGINNING OF

THE END OF THE AFFAIR

BBC 2, 22.30-23.20 uur.

Documentaire over de Britse schrijver Graham Greene en zijn affaire met de Amerikaanse Catherine Wilson, die de inspiratie vormde voor Greene's tragische liefdesroman 'The end of the affair' (1951). Aanleiding is de recente verfilming door Neil Jordan, met hoofdrollen voor Ralph Fiennes (als Greene) en Julianne Moore (als Wilson).

OF MICE AND MEN

Regie: Gary Sinise; VS, 1992. Met Gary Sinise, John Malkovich, Sherilyn Fenn en Ray Walston. Nederland 1, 22.57-00.40 uur.

Getrouwe verfilming van John Steinbecks beroemde roman uit 1937. Twee rondreizende landarbeiders (regisseur Gary Sinise in de rol van de wijze George en John Malkovich als zijn kindse kameraad Lenny) strijken in de Amerikaanse depressiejaren neer op de boerderij van de tirannieke Curley en zijn mooie, maar verveelde vrouw.

AN OFFICER AND A GENTLEMAN

Regie: Taylor Hackford; VS, 1982. Met Richard Gere, Debra Winger en Louis Gossett jr. BBC 2, 00.00-02.05 uur.

Heerlijk romantisch drama, gesitueerd op een strenge opleidingsbasis voor marine-officieren. Toekomstig officier Zack Mayo (Gere) wordt flink aangepakt door instructeur Foley, gespeeld door Louis Gossett die voor zijn sterke optreden een Oscar voor beste bijrol kreeg. Mayo's affaire met de plaatselijke fabrieksarbeidster (een mooie rol van Debra Winger) loopt ook niet van een leien dakje.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden