Films op tv

THE KID WHO LOVED CHRISTMAS

THE SWEET HEREAFTER

Regie: Atom Egoyan; Canada, 1997. Met Ian Holm, Sarah Polley, Arsinée Khanjian en Bruce Greenwood. België 2, 20.55-22.50 uur.

Evenals in Egoyans film 'Exotica' komt ook in 'The sweet hereafter' het thema rouwverwerking voorzichtig bovendrijven. Via advocaat Mitchell (voortreffelijk gespeeld door de Britse acteur Ian Holm) maken we kennis met een kleine en hevig geschokte gemeenschap. Veertien kinderen zijn door een ongeluk met een schoolbus om het leven gekomen en Mitchell neemt de taak op zich om de woede van de achterblijvers te kanaliseren, zoals hij het zelf formuleert. Wat hij echter vooral wil is een zondebok aanwijzen en de enige die dat door heeft is een schoolmeisje (Sarah Polley) dat het ongeluk heeft overleefd. De in Canada wonende en werkende Armeen Atom Egoyan openbaart in adembenemende cinemascopebeelden en met een inventieve vertelstructuur het leven voor, tijdens en na het tragische ongeval.

THE MASK

Regie: Charles Russell; VS, 1994. Met Jim Carrey, Cameron Diaz en Peter Riegert. BBC 1, 21.30-23.00 uur.

Hilarische actiekomedie met Jim Carrey als de veel te aardige bankbediende Stanley Ipkiss, die een magisch groen masker vindt (afkomstig van de Noorse nachtgod Noki) dat hem prompt verandert in de stripachtige romantische wildeman The Mask. Geïnspireerd op de manische Tex Avery-cartoons uit de jaren veertig.

HOUSESITTER

Regie: Frank Oz; VS, 1992. Met Steve Martin en Goldie Hawn. BBC 1, 23.35-01.15 uur.

Grappen en grollen rond architect Steve Martin en serveerster Goldie Hawn. Na een avondje stappen neemt de serveerster haar intrek in het huis van de architect. Ze weet buren en familieleden ervan te overtuigen dat zij de nieuwe echtgenote is.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden