Films op tv

GIRLS! GIRLS! GIRLS!

Belinda van de Graaf

BULLETPROOF

Regie: Ernest R. Dickerson; VS, 1996. Met Damon Wayans, Adam Sandler, James Caan en Jeep Swenson. SBS 6, 20.30-22.00 uur.

De twee kleine criminelen Rock en Archie, respectievelijk gespeeld door Damon Wayans en de populaire Amerikaanse komiek Adam Sandler, raken in Californië betrokken bij een grote drugssmokkelzaak die het een en ander aan het licht zal brengen. Rock blijkt een undercover-agent te zijn die de arme Archie erin wilde luizen en de vriendschap tussen beide heren wordt daardoor aardig op de proef gesteld. Een middelmatige actiekomedie, waarin de combinatie slapstick en geweld maar niet van de grond wil komen.

THE WRONG MAN

Regie: Jim McBride; VS, 1993. Met Rosanna Arquette, John Lithgow en Kevin Anderson. Nederland 1, 22.59-00.42 uur.

Redelijk goed geacteerde televisiethriller. Kevin Anderson speelt Alex Walker, een zeeman die op zwart zaad zit en door de politie wordt gezocht. Hij strandt in Mexico, alwaar hij een merkwaardig echtpaar ontmoet: de oude Philip Mills (mooi gespeeld door John Lithgow) en de veel jongere Missy (Rosanna Arquette). Het wordt nog gecompliceerder wanneer ook politie-inspecteur Diaz en detective Ortego zich in Mexico aandienen.

FEMME FATALE

Regie: Andre Guttfreund; VS, 1991. Met Colin Firth, Lisa Zane en Billy Zane. BBC 1, 01.00-02.35 uur.

Psychologisch drama zonder al te veel diepgang. Joseph Price, gespeeld door Colin Firth, heeft in het park een leuke dame ontmoet. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en een huwelijk laat niet lang op zich wachten. Wanneer Cynthia (Lisa Zane) op zekere dag echter spoorloos verdwijnt en Joseph haar gaat zoeken in de grote stad, zal hij vele merkwaardige dingen over zijn kersverse echtgenote te weten komen. Billy Zane, de broer van hoofdrolspeelster Lisa Zane, is eveneens van de partij.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden