Films op tv

THE DIARY OF ANNE FRANK

THE LONGEST DAY

Regie: Andrew Morton, Ken Annakin, Gerd Oswald, Bernhard Wicki en (bovenal) Darryl F. Zanuck. Met John Wayne, Henry Fonda, Robert Mitchum, Sean Connery en Gina Lollobrigida'. SBS 6, 20.30-22.30 en 22.50-00.05 uur.

Spectaculaire en erg sentimentele film naar Cornelius Ryan's bestseller over de gealliëerde invasie in Normandië. SBS zendt een ingekorte versie van deze klassieker uit en hakt die in twee delen. Tot overmaat van ramp deinst men er ook niet voor terug de kijkers te bedotten met een door de computer ingekleurde versie van deze zwart wit-film.

TRAINSPOTTING

Regie: Danny Boyle; Engeland, 1996. Met Ewan McGregor, Ewen Bremmer en Robert Carlyle. België 2, 2055-22.35 uur

Sterk overschatte en in alle opzichten wat al te dynamische verfilming van Irvine Welsh's gelijknamige nihilistische drugsroman. Een groep jongelui in Edingburgh doodt de tijd met overmatig gebruik van drugs en alcohol. Renton maakt zich uit de groep los en probeert in Londen een nieuw bestaan op te bouwen. Zijn maten weten hem te vinden en dreigen hem weer onderuit te halen.

BLUE IN THE FACE

Regie; Wayne Wang en Paul Auster; USA, 1995. Met Harvey Keitel, Michael J. Fox, Madonna en Lou Reed. Jim Jarmush, Roseanne Barr en Lily Tomlin. Duitsland 3, 23.15-00.35 uur.

Op de set van Wang's en Auster's 'Smoke' met veel plezier bij elkaar geïmproviseerd tussendoortje. De sigarenzaak van Auggie Wren (Keitel) wordt bezocht wordt door allerlei beroemdheden die hun visie geven op de New Yorkse wijk Brooklyn.

WHAT DID YOU DO IN THE WAR, DADDY?

Regie: Blake Edwards; USA, 1966. Met James Coburn, Dick Shawn en Sergio Fantoni. Duitsland 1, 00.45-02.35 uur.

Af en toe wel grappige oorlogskomedie. Amerikaanse soldaten moeten in 1943 een stadje op Sicilië veroveren. Ze zijn het vechten echter beu en ook de Italianen hebben hun bekomst van de oorlog. De tegenstanders gooien het op een akkoordje en leven zich uit in sport en spel.

STAR

Regie: Robert Wise; USA, 1968. Met Julie Andrews, Daniel Massey en Richard Crenna. Duitsland 2, 01.35-04.15 uur.

'Biopic' over de Engelse actrice Gertrude Lawrence. Ze maakt furore op Broadway en geeft meer geld uit dan ze verdient.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden