Films op tv

RAIDERS OF THE LOST ARK

Spielbergs legendarische avonturenfilm met Harrison Ford in de rol van avonturierarcheoloog Indiana Jones die op zoek gaat naar de Ark des Verbonds, daarbij tegengewerkt door de nazi's. De film kreeg twee succesvolle vervolgen: 'Indiana Jones and the Temple of Doom' en 'Indiana

Jones and the Last Crusade'.

O BROTHER, WHERE ART THOU

Regie: Joel en Ethan Coen; VS, 2000. Met John Turturro, Tim

Blake Nelson, John Goodman en Holly Hunter. België 1, 21.40-23.24 uur.

Met een knipoog naar Homerus' 'Odyssee' volgen de Coen Brothers de grappige avonturen van drie ontsnapte gevangenen in het Mississippi van de jaren dertig. Met George Clooney als Ulysses Everett McGill, de ontsnapte boef met een obsessie voor pommade.

WITNESS

Regie: Peter Weir; VS, 1985. Met Harrison Ford, Lukas Haas en Kelly McGillis. Net 5, 21.55-23.55 uur.

Spannende thriller waarin politieinspecteur Harrison Ford aan de hand van een getuigenverklaring een moordenaar kan identificeren, maar wanneer de inspecteur zelf wordt bedreigd moet hij samen met de jonge getuige en diens moeder vluchten in de streng religieuze Amish-gemeenschap. De botsing tussen twee culturen wordt door de Australiër Peter Weir ('The Truman Show') mooi uitgewerkt.

LITTLE VOICE

Regie: Mark Herman; Engeland, 1998. Met Brenda Blethyn, Ewan McGregor en Jim Broadbent. België 2, 23.45-01.20 uur.

Het Noord-Engelse arbeidersmilieu wordt door 'Brassed Off'-regisseur Mark Herman wat clichématig weergegeven, maar de optredens van Jane Horrocks als het timide zangeresje en Michael Caine als haar derderangs impressario verdienen alle lof.

THE POSTMAN ALWAYS RINGS

TWICE

Regie: Bob Rafelson; VS, 1981. Met Jack Nicholson en Jessica Lange. Net 5, 23.55-02.00 uur.

Sterke 'remake' van de gelijknamige misdaadthriller uit 1946, zoals gebaseerd op de succesvolle roman van James M. Cain, waarin een buitenechtelijke liefdesrelatie (in deze versie met veel expliciete seks) uiteindelijk tot moord leidt. Jack Nicholson en Jessica Lange kunnen als de overspelige gelieven goed uit de voeten met het script van David Mamet.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden