Films op tv

FUNNY FACE

FATAL FRIENDSHIP

Regie: Bradfort May; VS, 1991. Met Kevin Dobson, Gerald McRaney en Kate Mulgrew. RTL 5, 20.30-22.15 uur.

Hank en Michael zijn al jaren de beste vrienden. Zelfs hun vakanties brengen zij samen met hun gezinnen door. Op een gegeven moment doet Michael echter een aantal weerzinwekkende ontdekkingen die hun vriendschap danig in gevaar brengen.

FORREST GUMP

Regie: Robert Zemeckis; VS, 1994. Met Tom Hanks, Robin Wright en Sally Field. SBS 6, 20.30-22.30/22.55-23.30 uur.

Met zes Oscars bekroonde film over het leven van onbenul Forrest Gump. Hij groeit op bij zijn moeder en vindt in het meisje Jenny zijn enige maatje. Later in zijn leven verschijnt hij naast gouverneur George Wallace wanneer de eerste zwarte studenten op scholen worden toegelaten, leert hij Elvis Presley dansen en vertrekt hij na een ontmoeting met president Kennedy richting Vietnam, waar hij diverse mensen het leven redt. Ondanks alle opwinding en bewondering blijft Forrest echter verlangen naar de liefde van zijn jeugdvriendinnetje.

SCENT OF A WOMAN

Regie: Martin Brest en Alan Smithee; VS, 1993. Met Al Pacino, Chris O'Donnell, James Rebhorn, Gabrielle Anwer en Philip Seymour Hoffman. RTL 4, 21.00-23.45 uur.

Met name door de acteerprestaties (Pacino kreeg er een Oscar voor) aanvaardbaar drama. Een kolonel gaat met pensioen na een glansrijke carrièrre in het Amerikaanse leger. Hij is blind en heeft een onuitstaanbaar karakter. Zijn neefje, die als student wel wat geld kan gebruiken, besluit tegen een vergoeding op de norse oom te passen.

LITTLE WHITE LIES

Regie: Philip Saville; Engeland, 1998. Met Tara Fitzgerald, Cherie Lunghi en Peter Bowles. België 2 (Canvas), 22.40-00.30 uur.

Aardige thriller. Een vrouw verliest haar man bij een auto-ongeluk. Haar verdriet wordt nog groter wanneer ze erachter komt dat haar man op het punt stond haar te verlaten. Ze zoekt steun bij haar buren, maar deze blijkt ze niet te kunnen vertrouwen. De buurvrouw beweert dat ze een verhouding had met haar overleden echtgenoot en de buurman zegt dat hij hem stiekem aan een nieuwe hypotheek voor zijn huis hielp. Maar waar is al dat geld naartoe gegaan?

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden