Films op tv

GIANT

G.I. BLUES

Regie: Norman Taurog; VS, 1960. Met Elvis Presley. SBS 6, 13.50-15.40 uur.

Aardige musical over een in Duitsland Amerikaanse soldaat. Hij wedt met zijn maten dat hij een nachtclubdanseresje gaat veroveren en zingt en passant de nodige liedjes.

NEVER CRY WOLF

Regie: Carroll Ballard; VS, 1983. Met Charles Martin Smith, Brian Dennehy en Zachary Ittimangnaq. BBC 2, 14.40-16.20 uur.

Sympathieke film over mens en natuur. Een wetenschapper wordt naar de verlaten vlakten van Noord-Canada gestuurd om te zien of de kariboes die er leven worden uitgeroeid door wolven. Hij komt er achter dat de wolven alleen de zwakste dieren doden en begint de wolven te bewonderen.

THE NUTTY PROFESSOR

Regie: Tom Shadyac; VS, 1996. Met Eddie Murphy, Jada Pinkett en James Coburn. SBS 6, 20.30-22.10 uur.

Geslaagde remake van de komedie met Jerry Lewis in de hoofdrol. Een zwaarlijvige professor krijgt na het drinken van een zelfgebrouwen magisch drankje het gespierde en lenige figuur van een adonis.

LOVE, CHEAT AND STEAL

Regie: William Curran; VS, 1993. Met John Lithgow, Lauren Harrington en Dan O'Herlihy. RTL 5, 20.30-22.15 uur.

Behoorlijke thriller. Een man keert met zijn kersverse jonge echtgenote terug naar zijn geboorteplaats in Florida om zijn vader op te volgen als president van de bank. Wanneer de ex van de vrouw in de gevangenis van het huwelijk hoort, besluit hij samen met een celgenoot te ontsnappen om een oude rekening te vereffenen.

HEARTBREAK HOTEL

Regie: Chris Columbus; VS, 1988. Met David Keith, Tuesday Weld en Charlie Schlatter. RTL 4, 21.00-22.50 uur.

Leuke komedie. Johnny Wolfe's leven en dat van zijn familie raken behoorlijk in de war wanneer hij, speciaal voor zijn moeder, niemand minder dan Elvis Presley mee naar huis neemt. Moeder valt als een blok voor de charmes van Elvis en Johnny neemt al snel diens bijzondere levensstijl over. Wanneer de twee mannen samen gaan zingen, wordt het Elvis weer duidelijk waarom hij altijd 'The King' genoemd wordt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden