Films op tv

ZATERDAG

JACKIE CHANS FIRST STRIKE

Regie; Stanley Tong: Hongkong, 1996. Met Jackie Chan, Nonna Grisheva en Annie Wu. V8, 20.30-22.00 uur.

Politieagent Jackie Chan volgt een Russische spionne naar de Oekraïne, waar de KGB een gestolen kernraket verborgen houdt. Na een ski-achtervolging wordt Jackie gekidnapt en per onderzeeër meegenomen naar Australië waar hij tijdens een Chinese bruiloft in een haaienbassin een spectaculair gevecht moet leveren. Als zo vaak in Chans films is aan het scenario geen touw vast te knopen, maar de charme en humor waarmee de superster uit Hongkong zich door de verwikkelingen heenblundert, maakt alles goed.

NIGHT AND THE CITY

Regie; Irwin Winkler: VS, 1992. Met Robert De Niro, Jessica Lange en Cliff Gorman. Yorin, 23.10-1.00 uur.

Geslaagde remake van de gelijknamige klassieker uit 1950. Robert De Niro speelt een zelfdestructieve, failliete advocaat die zichzelf in hopeloze problemen brengt door vreemd te gaan met de vrouw van een gangster, en een bokstoernooi te organiseren dat concurreert met wedstrijden van een andere misdadiger. Cameraman Tak Fujimoto weet heel mooi de sfeer van een film noir op te roepen.

COOGAN'S BLUFF

Regie; Don Siegel: VS, 1968. Met Clint Eastwood, Lee J. Cobb en Susan Clark. Net 5, 23.15-1.00 uur.

Harde en spannende actiefilm van de maker van 'Dirty Harry', met Clint Eastwood als een sheriff uit Arizona die in New York een gevangene moet ophalen. De man, een moordenaar, ontsnapt echter en Clint wordt teruggeroepen, maar is te trots om met lege handen thuis te komen.

ZONDAG

RED ROCK WEST

Regie; John Dahl: VS, 1993. Met Nicolas Cage, Lara Flynn Boyle en Dennis Hopper. Net 5, 21.00-22.50 uur.

Schitterende zwarte komedie, waarin Nicolas Cage zonder geld vast komt te zitten in een dorpje in Wyoming. Gelukkig ziet een lokale kroegbaas (J.T. Walsh) hem aan voor een bestelde huurmoordenaar, en Cage accepteert het geld om Walsh' echtgenote te vermoorden. Maar het beoogde slachtoffer biedt nog meer om haar man om zeep te helpen, en al gauw zijn de verwikkelingen niet meer te overzien.

TOTAL RECALL

Regie; Paul Verhoeven: VS, 1990. Met Arnold Schwarzenegger, Rachel Ticotin en Sharon Stone. V8, 22.00-23.50 uur.

Een groot feest van special effects en absurde geweldscènes, dat door Paul Verhoeven met stijl wordt gebracht. Aan het eind van de 21ste eeuw is bouwvakker Arnold Schwarzenegger aan vakantie toe en daarom laat hij herinneringen aan een virtueel reisje naar Mars in zijn hoofd implanteren. Er gaat echter wat mis en opeens denkt de spierbundel dat hij de leider van een Martiaanse verzetsbeweging is.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden