Films op tv

DANNY, THE CHAMPION OF THE WORLD

Belinda van de Graaf

CASPER

Regie: Brad Silberling; VS, 1995. BBC 1, 12.15-14.00 uur.

Deels animatie-, deels live action-verfilming van de klassieke strip 'Casper, het vriendelijke spookje', met Christina Ricci in de rol van het tienermeisje Kat dat vriendschap sluit met het opgejaagde spookje.

DE BAL

Regie: Danny Deprez; Nederland/België, 1999. Met Martje Ceulemans en Rijk de Gooyer. Nederland 3, 16.02-17.28 uur.

Energieke jeugdfilm over een eenzaam meisje en een betoverde bal en een bende straatschoffies die de snode plannen van de gewiekste burgemeester (Rijk de Gooyer) om de drukke stad nog voller te bouwen, dwarsbomen.

BABE: PIG IN THE CITY

Regie: George Miller; VS, 1998. BBC 1, 16.10-17.40 uur.

Het sprekende biggetje annex herdersvarken Babe keert in deze aardige, maar wat meer op volwassenen toegespitste vervolgfilm terug om in de grote stad nieuwe avonturen te beleven. Later op de avond ook te zien op SBS 6, 20.50-22.30 uur.

COLD COMFORT FARM

Regie: John Schlesinger; Engeland, 1995. Met Kate Beckinsale. Nederland 1, 16.30-18.13 uur.

Excentrieke Britse satire op het geïdealiseerde plattelandsleven, waarin de verweesde Flora het Londense Charleston-wereldje van de jaren dertig verruilt voor het landschappelijke Sussex, om zich te midden van een stel primitievelingen tot een hervormingsgezinde, Jane Austen-achtige heldin te ontwikkelen.

SISSI

Regie: Ernst Marischka; Duitsland/Oostenrijk, 1955. Met Romy Schneider. Nederland 1, 18.13-20.00 uur.

Het eerste deel van de kostuumdrama-trilogie rond de Oostenrijkse keizerin Elisabeth, bijgenaamd Sissi, gaat vandaag weer van start. Deel 2 en 3 volgen op dinsdag 31 december en woensdag 1 januari.

THE PARENT TRAP

Regie: Nancy Meyers; VS, 1998. BBC 1, 18.30-20.30 uur.

Onderhoudende verfilming van Erich Küstners beroemde jeugdroman 'Das doppelte Lottchen', met Lindsay Lohan in de dubbelrol van Hallie Parker en Annie James, twee meisjes op zomerkamp die ontdekken dat ze zusjes zijn.

KRUIMELTJE

Regie: Maria Peters; Nederland, 1999. Met Thekla Reuten. Nederland 1, 20.15-22.15 uur.

Succesvolle kerstsmartlap, naar het gelijknamige boek van Chris van Abkoude uit 1923, met de kleine Ruud Veltkamp in de rol van het weesjongetje Kruimeltje dat wonder boven wonder zijn ouders terugvindt.

THE PRINCE OF EGYPT

Regie: Brenda Chapman, Steve Hickner en Simon Wells; VS, 1998. Met de stemmen van Val Kilmer, Ralph Fiennes en Jeff Goldblum. Net 5, 20.30-22.10 uur.

In een concurrentieslag met Disney richt DreamWorks zich met deze animatiefilm op een volwassener publiek. De verfilming van het bijbelboek Exodus, waarin het oude Egypte met behulp van traditonele en digitale animatietechnieken tot leven is gewekt, concentreert zich op de Kaïn en Abel-achtige broederstrijd tussen Ramses, de tiran, en Mozes, de verlosser. De film die zich tussen de regels door sterk maakt voor de joodse zaak en als zodanig de bijnaam 'The Zion King' kreeg, toont Mozes als de grote held. Hij leidt het volk Israël uit Egypte naar het beloofde land.

JENSEITS DER STILLE

Regie: Caroline Link; Duitsland, 1996. Nederland 1, 23.55-01.52 uur.

Verfrissend drama waarin de dovenproblematiek vanuit een onverwachte invalshoek wordt belicht. De 11-jarige Lara (Tatjana Trieb) ontfermt zich met een verpletterende energie over haar dove ouders, maar problemen rijzen wanneer ze als 18-jarige (Sylvie Testud) aan het Berlijnse conservatorium wil gaan studeren en ze haar dove ouders dus min of meer in de steek moet laten.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden