Films op tv

BLAZEN TOT HONDERD

Jann Ruyters

Regie: Peter van Wijk; Ned/Belg, 1998. Met Olivier Tuinier, Marie Vinck. Ned 3, 10.20-11.45 uur.

Voorlopig laatste hoofdrol van kindster Olivier Tuinier (eerder te zien in 'Het zakmes' en 'De jonge blonde dood') die een twaalfjarige jongen speelt, die de dood van zijn moeder niet kan accepteren, maar daar met hulp van een geheimzinnig vriendinnetje wel toe komt. Debutant Van Wijk neemt het Nederlandse rivierenlandschap als decor voor dit te zwaarmoedige, psychologisch drama.

FATHER OF THE BRIDE II

Regie: Charles Shyer; VS, 1994. Met Steve Martin, Diane Keaton. ARD, 17.35-19.15 uur.

In de aandoenlijke satire van Vincente Minnelli was een onschuldig norsige Spencer Tracy de vader van bruid Liz Taylor. In deze tamelijk amusante sequel is het de immer op de grens van een zenuwinzinking balancerende Steve Martin die met moeite eraan went dat hij zijn dochter kwijt is en ook nog opa wordt.

EVERY MOTHER'S WORST FEAR

Regie: Bill Norton; VS, 1998. Met Cheryl Ladd, Jordan Ladd. Net 5, 20.30-22.15 uur.

Wat is de grootste angst van iedere moeder: Het Internet. Jawel. En dan niet vanwege het bederven van je ogen, maar omdat je puberdochter via de computer zomaar een internet-porno-imperium in kan surfen. Ex-Charlie's Angel Cheryl Ladd let op en weet haar kind (gespeeld door haar echte dochter) kordaat weer terug te hengelen.

MULTIPLICITY

Regie: Harold Ramis; VS, 1996. Met Michael Keaton, Andie MacDowell. V8, 20.30-22.40 uur.

Harold Ramis was regisseur van een van de leukste komedies van de laatste jaren (het filosofische 'Groundhog Day') en toen viel zijn volgende film tegen. Hoewel ook deze is gebaseerd op een potentieel geestig gedachte-experiment. Workaholic Michael Keaton slaat aan het klonen om met meer exemplaren van zichzelf ook meer te kunnen doen. Iets te veel voorspelbare slapstick werd het echter deze keer.

CüSAR ET ROSALIE

Regie: Claude Sautet; Dld/Fr/It, 1972. Met Yves Montand, Romy Schneider. ZDF, 0.50-2.40 uur.

Het is niet als 'Sissi' maar als de muze van Claude Sautet dat wijlen Romy Schneider de meeste indruk maakte. In 'César et Rosalie' zijn zowel Yves Montand als Sami Frey verliefd op de vrijmoedige, feministische Rosalie (Schneider). Let op de bijrol van een piepjonge Isabelle Huppert.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden