Films op tv

MY STEPMOTHER IS AN ALIEN

ERASER

Regie: Chuck Russell; VS, 1996. Met Arnold Schwarzenegger, James Caan en Vanessa L. Williams. Veronica, 21.10-23.15 uur.

Doorsnee-actiefilm. Arnold Schwarzenegger mag als FBI-agent John Krüger een dame in bescherming nemen die op de hoogte is van zwendelarij binnen haar eigen bedrijf.

THE LOTUS EATERS

Regie: Paul Shapiro; Canada, 1993. Met Tara Frederick, R. H. Thomson en Frances Hyland. België 2, 00.00-01.40 uur.

Luchtig Canadees drama, met veel 'sixties'-nostalgie. De bewoners van een klein eilandje voor de Canadese kust krijgen een nieuwe onderwijzeres uit Quebec in hun midden. Vooral het schoolhoofd is van slag en dat heeft de nodige gevolgen voor zijn familie.

ACCIDENTAL HERO

Regie: Stephen Frears; VS, 1992. Met Dustin Hoffman, Geena Davis, Andy Garcia en Joan Cusack. België 1, 21.40-23.35 uur.

Onderhoudende komedie met serieuze ondertoon. Na een vliegtuigramp is heel Amerika op zoek naar de grote mensenredder die zich na zijn heldendaad onmiddellijk uit de voeten heeft gemaakt. John (Andy Garcia) werpt zich vervolgens op als de held en Gale (Geena Davis), een van de overlevenden, valt als een blok voor hem. Maar spreekt John wel de waarheid? En hoe zit het eigenlijk met boef Bernie (Dustin Hoffman)?

FOUL PLAY

Regie: Colin Higgins; VS, 1978. Met Goldie Hawn, Chevy Chase en Dudley Moore. BBC 1, 00.00-01.55 uur.

Smakeloos Hitchcock-plagiaat. Goldie Hawn raakt als onschuldige vrouw betrokken bij een moord in San Francisco. Niemand gelooft haar, behalve detective Chevy Chase.

THIRTY-TWO SHORT FILMS ABOUT GLENN GOULD

Regie: François Giraud; Engeland, 1993. Met Yehudi Menuhin en Bruno Monsaingeon. Nederland 3, 00.16-01.05 uur.

Gedramatiseerde documentaire over de beroemde Canadese pianist Glenn Gould (1932-1982). Naast interviews met onder meer Yehudi Menuhin en Bruno Monsaingeon, bevat de film vooral fictieve reconstructies van Goulds leven. Opmerkelijk is, dat de film gestructureerd werd naar Bachs Goldberg-variaties.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden