Films op tv

A COOLER CLIMATE

David Sneek

Regie: Susan Seidelman; VS, 1999. Met Judy Davis, Sally Field en Winston Rekert. Net 5, 20.30-22.20 uur.

Voor televisie gemaakte, aardige karakterstudie van twee vrouwen. Sally Field gaat na haar echtscheiding voor Judy Davis werken, van wie Field gehoord heeft dat ze 'the meanest woman in town' is. Omdat Davis echter ook met een slecht functionerend huwelijk zit, ontstaat tussen hen een band.

STAR TREK VI: THE UNDISCOVERED COUNTRY

Regie: Nicholas Meyer; VS, 1991. Met William Shatner, Leonard Nimoy en James Doohan. V8, 20.30-22.25 uur.

Na vijfentwintig jaar strijd in Star Trek-televisieseries, conventies en natuurlijk de filmserie stonden de federatie en de Klingons in deze zesde film op het punt een vredesverdrag te sluiten. Het zou een mooi slot zijn geweest voor de originele crew van de 'Enterprise', die hierna vervangen zou worden door 'the new generation', maar de machten van het kwaad blijken te onbetrouwbaar. Het verhaal was duidelijk geïnspireerd door het einde van de koude oorlog: blijkbaar dachten de scenaristen dat ook aan de ommezwaai in Oost-Europa een luchtje zat.

BLOODY ANGELS

Regie: Karin Jusrud; Noorwegen, 1998. Met Reidar Srensen, Gaute Skjegstad en Trond Hvik. Duitsland 2, 22.15-23.50 uur.

'Twin Peaks' speelde in een houthakkersstadje in het noorden van de Verenigde Staten, een setting die zich voor deze imitatie gemakkelijk naar Noorwegen liet verplaatsen. Een van moord verdachte tiener wordt dood gevonden in een meer bij een klein dorp, en een rechercheur uit Oslo reist af om de zaak te onderzoeken. De bizarre plaatselijke bevolking heeft er echter weinig trek in aan het onderzoek mee te werken.

THE SPIDER AND THE FLY

Regie: Michael Katleman; VS, 1994. Met Mel Harris, Ted Shackelford en Kim Coates. BBC 1, 1.35-3.05 uur.

Leuke moordmysterie, waarin wordt gespeeld met de regels van het genre. Een schrijfster en een clubje vrienden ensceneren misdaden, om vervolgens als detectives de dader te achterhalen. Maar tot hun schrik blijkt er op het afgesproken tijdstip een echte moord plaats te vinden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden