Films op tv

PONY EXPRESS

Belinda van de Graaf

Actievolle western over de aanleg van postroutes in het midden van de negentiende eeuw. Charlton Heston en Forrest Tucker spelen de historische helden Buffalo Bill en Wild Bill Hickok, die de verbindingen met Californië open moeten houden.

THE MIRROR HAS TWO FACES

Regie: Barbra Streisand; VS, 1996. Met Barbra Streisand, Jeff Bridges, Lauren Bacall en Pierce Brosnan. Net 5, 20.30-22.45 uur.

Onderhoudende Amerikaanse remake van de Franse komedie 'Le miroir a deux faces' uit 1958. Barbra Streisand en Jeff Bridges spelen twee professoren die een relatie met elkaar krijgen. Op het uitdrukkelijke verzoek van Bridges - die al heel wat teleurstellingen in de liefde achter de rug heeft - mag seks geen enkele rol spelen in hun relatie, maar bij Streisand begint er na verloop van tijd wel wat te knagen. Met een mooie rol van de 72-jarige Hollywoodveterane Lauren Bacall als de moeder van Streisand.

RUBY WAX MEETS...

België 2, 23.20-23.50 uur.

Dit keer ontmoet de Amerikaanse comédienne Ruby Wax de Hollywoodsterren Sandra Bullock en Drew Barrymore.

BOY HERO 001

Regie: Pekka Lehtho; Finland/Engeland, 1998. Nederland 3, 00.53-01.49 uur.

Typische perestroika-documentaire waarin de Finse regisseur Pekka Lehtho de mytische figuur Pavlik Morozov probeert te ontrafelen. Het verhaal wil dat Pavlik als 12-jarig Russisch jongetje zijn vader aangaf bij de geheime politie. Stalin wilde een nieuwe generatie kinderen opvoeden met het communisme en hij gebruikte Pavliks verhaal als belangrijkste instrument. De boerenzoon werd de onsterfelijke held van de Russische Pioniers, een padvindersvereniging die loyaliteit aan de staat boven familie stelde. Pas na de perestroika werd Pavliks verhaal ter discussie gesteld.

TITANIC

Regie: Jean Negulesco; VS, 1953. Met Barbara Stanwyck, Clifton Webb, Robert Wagner en Richard Basehart. Duitsland 1, 01.05-02.40 uur.

Sinds James Camerons spectaculaire reconstructie van het Titanic-drama (dat plaatsvond in 1912) behoeft de geschiedenis van het zinkende cruiseschip weinig introductie meer. Vele Titanic-films gingen echter aan Camerons blockbuster vooraf, waaronder deze uit 1953, in de Duits nagesynchroniseerde versie 'Der Untergang der Titanic' geheten. Regisseur Negulesco concentreert zich in zijn Hollywood-versie op het menselijke drama aan boord.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden