Films op tv

AFTER HOURS

Fantastisch Kafka-achtig schouwspel in Scorsese's geliefde New York. Het saaie bestaan van kantoorklerk Paul (een prima rol van Griffin Dunne) wordt doorbroken wanneer hij samen met Marcy (Patricia Arquette) een nacht lang door de straten van Manhattan doolt en de ene na de andere absurde ontmoeting heeft. De bizarre nachtmerrie waar Paul in beland is, wordt bijna fysiek voelbaar gemaakt.

JACK

Regie: Francis Ford Coppola; VS, 1996. Met Robin Williams en Diane Lane. België 1, 21.40-23.33 uur.

Francis Ford Coppola, de regisseur van 'The godfather'-trilogie en het Vietnam-epos 'Apocalypse now', presenteert met 'Jack' een suffe komedie. Robin Williams is de tienjarige titelheld Jack die in het lichaam van een veertigjarige, behaarde man zit.

THE COMMITMENTS

Regie: Alan Parker; Engeland/Ierland, 1991. Met Robert Arkins en Angeline Ball. België 2, 22.50-00.45 uur.

Aanstekelijke muzikale komedie rond de opkomst en ondergang van een Ierse soulband. In deze eerste Roddy Doyle-verfilming (later zou Stephen Frears 'The Snapper' en 'The Van' verfilmen, de andere twee delen van de Barrytown-trilogie) zien we hoe een aantal jongeren de misère van alledag ontvlucht door een heuse soulband op te richten in regenachtig Dublin. Muziekliefhebber Jimmy Rabbitte (Arkins) zet zijn schouders eronder, tegen beter weten in.

LA PROMESSE

Regie: Jean-Pierre en Luc Dardenne; Frankrijk, 1996. Met Jeremie Renier en Oliver Gourmet. Nederland 3, 23.20-00.55 uur.

Juweeltje uit Wallonië, gesitueerd in een verpauperde buitenwijk van Luik waar het vader-zoon-drama van de gebroeders Dardenne (tevens verantwoordelijk voor Gouden Palm-winnaar 'Rosetta') in een nietsverhullende documentairestijl gestalte krijgt. Het verhaal spitst zich toe op de strijd tussen de tiener Igor (gespeeld door de 14-jarige amateur Jeremie Renier) en zijn vader Roger (Oliver Gourmet), die als brute koppelbaas een illegaal migrantennetwerk bestiert.

NüNETTE ET BONI

Regie: Claire Denis; Frankrijk, 1996. Met Grégoire Colin en Alice Houri. Nederland 3, 00.55-02.34 uur.

Ingetogen drama, gesitueerd in de straten van Marseille, over de zwijgzame pizzabakker Boni (Grégoire Colin) die erotische dromen heeft over de rondborstige bakkersvrouw (Valeria Bruni-Tedeschi), maar geconfronteerd wordt met de harde werkelijkheid wanneer zijn zwangere tienerzusje Nénette (Alice Houri) plots op de stoep staat.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden