Films op tv

G.I. BLUES

Belinda van de Graaf

TRADING PLACES

Regie: John Landis; VS, 1983. Met Dan Aykroyd en Eddie Murphy en Don Ameche. SBS 6, 20.30-22.30 uur.

Prettig geacteerde klucht van 'Blues Brothers'-regisseur John Landis. De gebroeders Mortimer en Randolph Duke (gespeeld door Don Ameche en Ralph Bellamy) willen erom wedden dat een eenvoudige boef (Eddie Murphy) met het grootste gemak de plaats van een sussesvol zakenman (Dan Aykroyd) binnen hun bedrijf kan innemen. Eddie Murphy is goed op dreef in zijn tweede filmrol.

BABY BOOM

Regie: Charles Shyer; VS, 1987. Met Diane Keaton, Sam Shepard en James Spader. RTL 4, 21.00-23.05 uur.

Plezierige yuppenkomedie die halverwege aan venijn moet inboeten. Diane Keaton speelt J.C. Wiatt, een tot de topklasse behorende New Yorkse zakenvrouw die als zodanig wordt aangeduid als 'Tiger Lady'. De erfenis die haar op een dag door familie in het buitenland in de schoot wordt geworpen betreft een baby, die haar leven uiteraard danig op zijn kop zet. J.C. overweegt adoptie, maar dan begint haar hart toch te spreken.

SNIPER

Regie: Luis Liosa; VS, 1993. Met Tom Berenger en Billy Zane. Veronica, 22.00-23.55 uur.

Gammele actiefilm rond de doorgewinterde sniper Thomas Beckett (Berenger), die in opdracht van de Amerikaanse Geheime Dienst een staatsgevaarlijke rebellenleider moet opsporen in de bossen van Panama. Hij wordt daarbij geholpen door ene Richard Miller (Zane), een groentje in het vak.

DIE SIEGER

Regie: Dominik Graf; Duitsland, 1994. Met Herbert Knaup en Katja Flint. Nederland 1, 23.00-00.49 uur.

Doorsnee actiefilm van 'Tatort'-regisseur Dominik Graf. Politie-agent Karl Simon raakt op een dag verstrikt in een gecompliceerde zaak met als sleutelwoord politieke corruptie. Zijn baan komt zelfs op het spel te staan en zijn familie loopt ernstig gevaar. De opnamen vonden plaats in München, Düsseldorf en Augsburg, het Beierse Woud.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden