Films op tv

FILMS ZATERDAG

GORILLA'S IN THE MIST

Regie: Michael Apted; VS, 1988. Met Sigourney Weaver, Bryan Brown en Julie Harris. RTL 5, 20.00-22.25 uur.

Sigourney Weaver in actie als de gorilla-deskundige Dian Fossey, die in 1976 naar voormalig Congo reist om een groep gorilla's te bestuderen. Langzamerhand verliest ze het contact met de werkelijkheid.

FUNERAL IN BERLIN

Regie: Guy Hamilton; Engeland, 1966. Met Michael Caine, Eva Renzi en Paul Hubschmid. BBC 2, 21.55-23.35 uur.

Michael Caine is te zien in zijn beroemde rol als de Britse spion Harry Palmer die de opdracht krijgt een Russische spion uit Berlijn naar het westen te smokkelen.

THEY LIVE

Regie: John Carpenter; VS, 1988. Met Roddy Piper, Keith David em Meg Foster. België 1, 23.35-01.04 uur.

Onder regie van 'Halloween'-regisseur John Carpenter is het Los Angeles van de nabije toekomst veranderd in een plek waar talrijke sociale misstanden een buitenaardse oorzaak hebben.

EVERY HOME SHOULD HAVE ONE

Regie: James Clerk; Engeland, 1970. Met Marty Feldman, Shelley Berman en Julie Ege. BBC 2, 01.55-03.25 uur.

Deze satire, die zijn pijlen richt op televisiereclames, is vooral leuk dankzij het optreden van de Engelse komiek Marty Feldman. Vol overtuiging speelt hij de schrijver die betrokken raakt bij een campagne die pap en seks met elkaar moet verbinden.

FILMS ZONDAG

MONTY PYTHON AND THE HOLY GRAIL

Regie: Terry Jones en Terry Gilliam; Engeland, 1974. Ook met Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle en Michael Palin. BBC 2, 22.00-23.25 uur.

Verrukkelijke Monty Python-humor in dit eerste deel van een satirische trilogie met christelijke thematiek, gevolgd door 'Monty Python's Life of Brian' en 'Monty Python's The meaning of life'. Het verhaal van Koning Arthur die met zijn ridders van de Ronde Tafel op zoek gaat naar de Heilige Graal, wordt door de Pythons aangegrepen om de draak te steken met de Britse behoudzucht.

THE BROWNING VERSION

Regie: Mike Figgis; VS, 1990. Met Albert Finney, Greta Scacchi, Matthew Modine en Michael Gambon. BBC 2, 23.55-01.30 uur.

De voortreffelijke Britse acteur Albert Finney maakt de Terrence Rattigan-verfilming van de Britse regisseur Mike Figgis de moeite waard. Finney speelt een sterke rol als de oude en strenge leraar klassieke talen die zowel door de schoolleiding als door zijn echtgenote wordt afgedankt, maar die uit Brownings vertaling van Aeschylus' treurspel 'Agamemnon' weer een beetje levenslust weet te putten.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden