Films op tv

STEEL MAGNOLIAS

Jann Ruyters

ROAD TRIP

Regie: Todd Philips; VS, 2000. Met Tom Green. SBS 6, 20.30-22.15 uur.

Ultieme jongens-platte-humorfilm met een belangrijke rol voor 'Saterday Night Live'-komiek Tom Green wiens studenten-vrienden op reis gaan om aan de andere kant van het land een nare videoband te onderscheppen die per ongeluk is opgestuurd naar de vriendin van een van hen. Tom Green zelf loopt de trip mis, omdat hij een film lang geobsedeerd boven het aquarium van een studievriend hangt om aan diens hyper-gulzige boaconstrictor een witte muis te voeren.

JAWS

Regie: Steven Spielberg; VS, 1975. Met Roy Scheider, Robert Shaw. Net 5, 22.50-1.10 uur.

Legendarische haaienfilm die twee vervolgen opleverde. Roy Scheider speelt de sheriff van het stadje Amity aan de Amerikaanse oostkust dat geteisterd wordt door een witte mensenetende haai. Als de burgemeester zich er te weinig over opwindt krijgt Roy gelukkig hulp van een marinebioloog en een oude zeeman die wel het gevaar zien. Klassieke openingsscène waarin ranke benen en haaientanden elkaar voor het eerst ontmoeten heeft Hitch cockiaanse allure.

LUNA PAPA

Regie: Bakhtyar Khudojnazarov; RUS, 1999. Met Chulpan Khamatova. Ned 3, 23.17-1.05 uur.

Regisseur Khudojnazarov behoudt in 'Luna Papa' de warmte uit zijn bekroonde eerdere films en maakt er een lichtvoetige avonturenfilm van waarin chaos met fantasie wordt bestreden. Ster van de film is de jonge Russische Chulpan Khamatova die met grote schrikogen vol verwondering van dorp naar dorp trekt, op zoek naar de verwekker van haar zoon. Kokette Khamatova zet de toon in een film die je met wonderlijke voorvallen overspoelt, en tegelijk zo licht en luchtig blijft dat het achteraf toch is alsof je in een luchtballon over het spektakel heen bent gevlogen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden