Films op tv

MANFISH

Belinda van de Graaf

INDISCREET

Regie: Stanley Donen; VS/Engeland, 1958. Met Ingrid Bergman, Cary Grant en Cecil Parker. BBC 2, 14.35-16.15 uur.

In Stanley Donens romantische komedie 'Indiscreet' is Ingrid Bergman te zien als een gerenommeerd actrice die het hart verovert van een rijke Amerikaanse playboy/diplomaat in de persoon van Cary Grant. De film van Stanley Donen is gebaseerd op het Broadway-stuk 'Kind Sir' van Norman Krasna.

BOYS ON THE SIDE

Regie: Herbert Ross; VS/Frankrijk, 1995. Met Whoopi Goldberg, Mary-Louise Parker, Drew Barrymore, Matthew McConaughey en James Remar. Net 5, 20.30-22.40 uur.

De titel 'Boys on the Side' moet wel 'Girls in the Middle' betekenen en inderdaad, deze aan de krachtige vrouwenfilm 'Thelma & Louise' verwante all girls roadmovie voert met Whoopi Golberg als lesbische nachtclubzangeres Jane, Mary-Louise Parker als verlegen aidspatiënte Robin en Drew Barrymore als lieflijke Holly drie kleurrijke vrouwelijke karakters op, die elkaar toevallig ontmoeten op weg naar een beter bestaan. Met het liedje 'Superstar' van The Carpenters op de soundtrack en mooi geregisseerd door 'Steel Magnolias'-regisseur Herbert Ross, die begin jaren zeventig ook het Woody Allen-scenario 'Play It Again, Sam' verfilmde.

Regisseur Ross is in elk geval niet te beroerd om onderwerpen als homoseksualiteit, aids en geweld tegen vrouwen in zijn film aan de orde te stellen, overigens zonder sentimenteel te worden.

STAR TREK III: THE SEARCH FOR SPOCK

Regie: Leonard Nimoy; VS, 1984. Met Leonard Nimoy, William Shatner en DeForest Kelley. Yorin, 21.30-23.30 uur.

Sterke Star Trek-film, geregisseerd door Leonard Nimoy alias Commander Spock, die in deel II de dood vond op de planeet Genesis, maar die in deel III zijn spectaculaire reïncarnatie mag beleven.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden