Films op tv

KINDERGARTEN COP

Belinda van de Graaf

Regisseur Reitman en hoofdrolspeler Schwarzenegger leveren na het succes van 'Twins' opnieuw een gezamenlijke komedie af. Schwarzenegger speelt agent John Kimble die 'undercover' gaat op een kleuterschool om een drugshandelaar op te sporen. In Amerika waren veel ouders, naar de bioscoop gelokt door onschuldige beelden van Arnold met een klas vol kleuters, verontwaardigd over het gewelddadige begin en eind van de film.

IN THE LINE OF DUTY: AMBUSH IN WACO

Regie: Dick Lowry; VS, 1993. Met Timothy Daly, William O'Leary en Lewis Smith. RTL 5, 21.00-22.45 uur.

Op feiten gebaseerde televisiefilm, met een reconstructie van de dramatische gebeurtenissen in het Amerikaanse Waco, waar sekteleider David Koresh zich in 1993 met zijn aanhang verscholen hield voor de FBI. Zeventig leden van 'The Branch Davidians' zouden in het vuurgevecht om het leven komen.

MY BLUE HEAVEN

Regie: Herbert Ross; VS, 1990. Met Steve Martin, Rick Moranis, Larry Block en Joan Cusack. Veronica, 21.05-22.50 uur.

Steve Martin mag er dit keer op los schmieren als gangster Vinnie Antonelli, die als kroongetuige in een proces tegen een maffiabaas in een slaperig provinciestadje wordt opgeborgen. Rick Moranis moet als FBI-agent een oogje in het zeil houden, wetende dat Vinnie Antonelli geen gelegenheid voorbij zal laten gaan om de aandacht op zijn aanwezigheid te vestigen.

QUIZ SHOW

Regie: Robert Redford; VS, 1994. Met Griffin Dunne, Martin Scorsese, Paul Scofield en Ralph Fiennes. BBC 2, 23.10-01.20 uur.

Regisseur Robert Redford reconstrueert op indrukwekkende wijze een van de grootste schandalen uit de Amerikaanse tv-geschiedenis. De producenten van de populaire tv-quiz 'Twenty-One' werden er in 1958 op betrapt vragen door te spelen naar een van hun kandidaten, de door Ralph Fiennes gespeelde Charles van Doren, een aantrekkelijke telg uit een gegoede familie. Het voortreffelijke scenario werd gebaseerd op een roman van Richard N. Goodwin: 'Remembering America: a voice from the sixties'.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden