Films op tv

GIRLS! GIRLS! GIRLS!

Belinda van de Graaf

Elvis Presley bevindt zich als de zingende visser Ross Carpenter op het zonnige Hawaii. Terwijl hij zich probeert te concentreren op de aankoop van een boot die hij ooit samen met zijn vader bouwde, wordt hij belaagd door talloze leuke meisjes in bikini.

ONE FINE DAY

Regie; Michael Hoffman: VS, 1996. Met George Clooney, Michelle Pfeiffer en Alex D. Linz. Net 5, 20.30-22.30 uur.

Fijne romantische komedie met Michelle Pfeiffer als de alleenstaande moeder/architecte die via haar zoontje in contact komt met weekendvader/columnist George Clooney en zijn dochtertje. Door omstandigheden zit het vrolijk ruziënde viertal een dag lang met elkaar opgescheept in New York. Met heerlijk snedige dialogen en volop vuurwerk tussen Pfeiffer en Clooney.

THE MAN WHO KNEW TOO LITTLE

Regie; Jon Amiel: VS, 1997. Met Bill Murray, Peter Gallagher en Alfred Molina. SBS 6, 20.30-22.15 uur.

Onderhoudende misdaadkomedie met Bill Murray als de nietsvermoedende videotheekbediende die op bezoek in Londen wordt aangezien voor een spion.

THUNDERHEART

Regie; Michael Apted: VS, 1992. Met Val Kilmer, Sam Shepard en Graham Greene. Net 5, 22.30-00.35 uur.

Op ware feiten gebaseerde thriller over de bloedige strijd om zelfbeschikking van Indianen in South-Dakota gedurende de jaren zeventig. Val Kilmer wordt als FBI-agent met Sioux-wortels het reservaat ingestuurd om een moord op te lossen. Allengs zal hij er in een identiteitscrisis geraken.

THE PARALLAX VIEW

Regie; Alan J. Pakula: VS, 1974. Met Warren Beatty, Paula Prentiss en William Daniels. BBC 1, 01.10-02.50 uur.

Enerverende politieke thriller met Warren Beatty als de derderangs journalist Joseph Frady, die de moord op een senator onderzoekt en verzeild raakt in een samenzwering rond het therapie-instituut Parallax Corporation. Regisseur Pakula zou later ook 'All the president's men' maken.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden