Films op tv

THE FAMILY JEWELS

De Amerikaanse komiek Jerry Lewis nam niet alleen de regie, de productie en (gedeeltelijk) het scenario van deze doldwaze klucht voor zijn rekening, maar nam ook nog eens zeven verschillende rollen op zich. Het verhaal draait om een negenjarig meisje dat van haar vader dertig miljoen dollar erft en dat nu moet kiezen wie van haar zes ooms haar voogd mag worden. Het meisje kiest voor de chauffeur (Lewis' zevende rol), niet alleen de liefste 'oom', maar ook de enige die geen familie is.

SECOND CHANCE

Regie: Rudolph Mat; VS, 1953. Met Robert Mitchum, Linda Darnell en Jack Palance. BBC 2, 14.20-15.40 uur.

De naar de Verenigde Staten uitgeweken Poolse cameraman Rudolph Mat, die onder meer verantwoordelijk was voor de schitterende fotografie van 'La Passion de Jeanne d'Arc', waagde zich ook in de regiestoel. Voor zijn film noir 'Second Chance' had hij de beschikking over de voortreffelijke acteurs Robert Mitchum en Jack Palance die ergens in Zuid-Amerika kat en muis spelen. Mitchum als ex-prijsbokser en Palance als huurmoordenaar.

THE GLIMMER MAN

Regie: John Gray; VS, 1996. Met Steven Seagal, Keenen Ivory Wayans en Bob Gunton. RTL 5, 22.30-00.10 uur.

Steven Seagal speelt Jack Cole, een detective die zich laat voorstaan op zijn boeddhistische beginselen. Maar... oog in oog met een seriemoordenaar moet er -geheel in strijd met zijn geloofsovertuiging- toch geweld aan te pas komen. Boeddhisme en een Hollywood-actieheld, ze blijken in 'The Glimmer Man' slecht verenigbaar.

THE GUNS OF NAVARONE

Regie: J. Lee Thompson; Engeland, 1961. Met David Niven, Gregory Peck, Anthony Quinn en Stanley Baker. V8, 23.10-02.00 uur.

Tweede Wereldoorlog-avontuur naar een roman van Alistair MacLeane, met Gregory Peck als Britse legerkapitein die met zijn mannen naar het Griekse eiland Navarone trekt, om er de aanwezige Duitsers aan te pakken. Ook met de recent overleden acteurs Anthony Quinn en Richard Harris.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden