FILMS OP TV

THE MAN WITH THE GOLDEN GUN

Hans Kroon

Regie: Guy Hamilton; USA, 1974. Met Roger Moore, Christopher Lee, Lulu, Britt Ekland en Maud Adams. SBS 6, 20.30-22.30 uur.

Onderhoudende, maar volgens sommigen wat te kunstmatige James Bond-film waarin Moore voor de tweede keer de hoofdrol speelde. Zijn kwaadaardige tegenstander wordt uitstekend vertolkt door Lee. Al even onvergankelijk is het openingslied van Lulu, een helaas in de vergetelheid geraakte Engelse popzangeres.

FLETCH LIVES

Regie: Michael Ritchie; USA, 1989, Met Chevy Chase, Patricia Kalember en Hal Holbrook. Veronica, 20.30-22.15 uur.

Amusant vervolg op de komedie 'Fletch' uit 1985. Ditmaal erft detective/journalist Chase een plantage in het diepe zuiden van Amerika. Daardoor raakt hij verwikkeld in een milieuschandaal.

FRANKIE AND JOHNNY

Regie: Gary Marshall; USA, 1991. Met Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Hector Elizondo. Net 5, 21.30-23.40 uur.

Innemend romantisch niemendalletje. Een ex-gevangene slijt zijn dagen als kok in een druk Grieks restaurant in New York. Daar wordt hij hopeloos verliefd op een depressieve serveerster, die aanvankelijk niets van hem wil weten.

SNIPER

Regie: Luis Llosa; USA, 1992. Met Tom Berenger en Billy Zane. Veronica, 22.15-00.00 uur.

Aardig jungledrama. Een scherpschutter van de CIA wordt opgescheept met een gevaarlijke klus in de jungle van Panama. Zijn assistent weet van toeten noch blazen.

THE GAMBLER

Regie: Károly Makk; Engeland/Nederland/Hongarije, 1997. Met Michael Gambon, Jodhi May, Dominic West en Johan Leysen. Nederland 1, 22.28-00.02 uur.

Zwakke Euro-film op basis van het gelijknamige boek van Dostojevski. Een Russische schrijver moet, mede om van zijn gokschulden af te komen, binnen een maand een nieuw boek schrijven. In de hoop die klus te klaren maakt hij gebruik van een stenografe.

LA NOTTE

Regie: Michelangelo Antonioni; Italië/Frankrijk, 1961. Met Marcello Mastroianni, Jeanne Moreau en Monica Vitti. Duitsland 2, 23.55-01.50 uur.

Klassiek existentialistisch drama. Door de plotseling dood van een huisvriend twijfelt een geroemd schrijver aan de zin van zijn leven en huwelijk.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden