Films op tv

A FISTFUL OF DOLLARS

Jann Ruyters

Voordat hij 'Dirty Harry' was was Clint Eastwood de 'lo-honesome cowboy' in de spaghettiwesterns van Sergio Leone, wat laconieker dan de politieagent maar niettemin ook geen man om gezellig een borrel mee te gaan drinken. In deze op Kurosawa's 'Yojimbo' gebaseerde western speelt Eastwood een amorele 'outlaw' die twee bendes tegen elkaar uitspeelt.

MICKEY BLUE EYES

Regie: Kelly Makin; VS, 1999. Met Hugh Grant, Jeanne Tripplehorn. NET 5, 20.30-22.25 uur

Toenmalige vriendin Elizabeth Hurley produceerde deze komedie voor haar verloofde Hugh Grant, in de film bijgenaamd 'Mickey Blue Eyes', een maffianaam à la Tony 'the thumb' Loretto, Nice Guy Eddie of Mr. Blue. Veilingmeester Michael (Grant) stuit per ongeluk op dit soort Newyorkse gangsters wanneer hij verliefd wordt op Gina Vitale, de zeer on-maffiose, beschaafde Tripplehorn, wier vader een restaurant heeft dat 'The La Trattoria' heet. Grants Britse voorkomendheid leidt tot het aanvaarden van allerlei aanbiedingen die hij eigenlijk had willen weigeren.

LOOK WHO'S TALKING

Regie: Amy Heckerling; VS, 1989. Met John Travolta, Kirstie Alley, Olympia Dukakis. NET 5, 22.25-0.05 uur

Bijna niemand begrijpt het, maar het was een kassakraker, deze film over een baby met de cynische geest en harde stem van Bruce Willis. Kirstie Alley speelt de moeder die onderweg naar de ziekenhuisbevalling het uitmaakt met de -met een ander getrouwde- vader en vervolgens de vriendelijke taxichauffeur, (gespeeld door John Travolta, toen nog in de wat mindere periode van zijn carrière) aan haar zijde krijgt. Bruce Willis ziet John Travolta wel zitten als nieuwe papa.

THE EVENING STAR

Regie: Robert Harling; VS, 1996. Met Juliette Lewis, Shirley MacLaine, Bill Paxton. BBC 1, 0.35-2.45 uur

Regisseur Harling schreef ook de scenario's van bekende vrouwenfilms als 'Steel Magnolia's' en 'The First Wives Club'. Hij probeerde het succes van 'Terms of Endearment' te evenaren met een vervolg op die legendarische tearjerker. Aurora (MacLaine) is nog immer de spil waar familie en vrienden om draaien, alleen is er geen verhaal dat de toeschouwer mee zal sleuren.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden