Films op tv

2 x GREGORY PECK

Belinda van de Graaf

DANNY, THE CHAMPION

OF THE WORLD

Regie: Gavin Miller; Engeland, 1989. Met Jeremy Irons en Samuel Irons. Nederland 3, 14.03-15.36 uur.

Fijne familiefilm, naar een boek van Roald Dahl. Met Jeremy Irons als de vader en zijn echte zoon Samuel als zijn filmzoon, die midden jaren vijftig de strijd aanbinden met een gevreesde projectontwikkelaar.

SPY HARD

Regie: Rick Friedberg, VS, 1996. Met Leslie Nielsen, Charles Dunning en Andy Griffith. BBC 1, 19.15-20.30 uur.

Een bombardement aan leuke en minder leuke grappen in deze parodie op James Bond-films. Met Leslie Nielsen, die het als geheimagent aan de stok krijgt met een generaal die de wereld wil vernietigen.

JFK

Regie: Oliver Stone, VS, 1991. Met Kevin Costner, Gary Oldman, Tommy Lee Jones en Sissy Spacek. Net 5, 20.30-23.50 uur.

Met deze spannende thriller draagt Oliver Stone zijn steentje bij aan de complottheorie rond de moord op president John F. Kennedy, op 22 november 1963. De film volgt in grote lijnen de theorieën van officier van justitie Jim Garrison (gespeeld door Kevin Costner), die enkele jaren na de moord probeerde aan te tonen dat er meerdere moordenaars in het spel waren en dat er wel degelijk sprake was van een samenzwering. Het scenario volgt grotendeels Garrisons boek 'On the trail of the assasin', alsmede het boek van John Mars 'The plot that killed Kennedy'.

KAAS

Regie: Orlow Seunke; Nederland, 1999. Met Josse de Pauw, Frieda Pittoors en Dirk Roothooft. Nederland 3, 23.10-01.25 uur.

Na het epische 'De gordel van smaragd' is Orlow Seunke terug met een eenvoudig televisiedrama, gebaseerd op de beroemde roman van Willem Elsschot. Josse de Pauw speelt Frans Laarmans, de kantoorklerk die in vooroorlogs Antwerpen in dienst is van de General Marine and Shipbuilding Company, en die door toedoen van een zekere mijnheer Van Schoonbeeke een hopeloos mislukte handelaar in kaas wordt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden