Films op TV

THE AMAZING DOBERMANS

THE EAGLE HAS LANDED

Regie: John Sturges; Engeland, 1976. Met Donald Sutherland, Michael Caine, Donald Pleasance, Robert Duvall en Jean Marsh. SBS 6, 20.30-22.45 uur.

Smakelijke oorlogsfilm. In een Engels kustplaatsje worden per parachute wat Duitse soldaten gedropt. Ze hebben de opdracht Winston Churchill, die daar vakantie houdt, naar Duitsland te ontvoeren.

BLUE IN THE FACE

Regie: Wayne Wang en Paul Auster; USA, 1995. Met Harvey Keitel, Madonna, Lou Reed, Roseanne Barr, Jim Jarmusch, Lilly Tomlin en Michael J. Fox. Belgie 2, 20.55-22.55 uur.

Tijdens de opnamen van 'Smoke' besloten Wang en Auster ook nog even dit heerlijke, van improvisaties aan elkaar hangend tussendoortje bij elkaar te scharrelen. Weer speelt Harvey Keitel Auggie Wren, de sympathieke eigenaar van een sigarenwinkeltje in New York. Opnieuw schetsen zijn vele klanten een raak beeld van de wijk Brooklyn.

LA FILLE SEULE

Regie: Benoit Jacquot; Frankrijk, 1995. Met Virginie Ledoyen, Benoit Magimel en Dominique Valadi. Duitsland 3 (WDR), 23.15-00.40 uur.

Bijna plotloos drama met veel scherpe observaties van menselijke relaties. Een meisje raakt ongewenst zwanger en ruziet daar eindeloos over met haar vriendje. Ze werkt in een hotel en heeft een uitstekende relatie met haar nog jonge moeder.

MOVING TARGET

Regie: Chris Thompson; USA, 1988. Met Jack Warner, John Glover en Jason Bateman. BBC 1, 01.35-03.05 uur.

Actiefilm over een jongen die terugkeert uit een zomerkamp en ontdekt dat zijn ouders spoorloos verdwenen zijn. Hij krijgt onderdak bij een vriend die al gauw vermoord wordt. Daarna gaat hij met een vriendinnetje op zoek naar zijn ouders.

HET DEBUUT

Regie: Nouchka van Brakel; Nederland, 1977. Met Marina de Graaf, Gerard Cox, Kitty Courbois en Pleunie Touw. Duitsland 2, 01.45-03.15 uur.

Ondanks de typische jaren-zeventigsfeer toch een sterk speelfilmdebuut over een schoolmeisje dat een verhouding heeft met een veel oudere vriend van haar ouders.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden