Films op tv

KING CREOLE

David Sneek

DEAD CALM

Regie; Phillip Noyce: VS/Australië, 1989. Met Nicole Kidman, Sam Neill en Billy Zane. RTL 5, 20.00-21.50 uur.

Ver van elke kust zeilt het echtpaar Sam Neill en Nicole Kidman als ze een zinkend schip tegenkomen, slechts bemand door de verwarde Billy Zane. De schipbreukeling wordt hulp geboden, maar blijkt al snel gevaarlijk. Het verdere verloop kent weliswaar weinig verrassingen, de schrikeffecten en spanningsopbouw zijn echter heel behoorlijk.

STEPMOM

Regie; Chris Columbus: VS, 1998. Met Julia Roberts, Ed Harris en Susan Sarandon. Net 5, 20.30-22.50 uur.

Regisseur Chris Columbus is schuldig aan het valse sentiment in films als 'Only the Lonely' en 'Bicentennial Man', en ook in dit melodrama toont hij zich weinig subtiel. Julia Roberts slaagt er maar niet in het vertrouwen te winnen van de kinderen die haar vriend Ed Harris uit een eerder huwelijk heeft. Dat levert aanvankelijk een aantal komische scènes op, maar dan spelen de vijf scenaristen hun troefkaart uit in de vorm van een terminale ziekte.

THE GUARDIAN

Regie; William Friedkin: VS, 1990. Met Jenny Seagrove, Dwier Brown en Carey Lowell. Net 5, 22.50-0.20 uur.

Regisseur William Friedkin probeerde het zeventien jaar na zijn hit 'The Exorcist' weer met een horrorfilm. Zonder succes. Het verhaal over een kindertjes verslindende boom was in het boek 'The Nanny' van Dan Greenburg misschien spannend, in de film werkt het vooral op de lachspieren.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden