Films op tv

FUN IN ACAPULCO

TWISTER

Regie: Jan de Bont; VS, 1996. Met Helen Hunt, Bill Paxton, Jamie Gertz en Cary Elwes. SBS 6, 20.30-22.35 uur.

Tegenvallende actiefilm van de Nederlandse cameraman die eerder furore maakte met 'Speed'. Een onderzoekster volgt levensgevaarlijke wervelstormen op de voet. Ze is door een traumatische jeugdervaring vastbesloten om te ontdekken hoe ze tornado's kan voorspellen. Als haar man haar opzoekt om de scheidingspapieren te laten tekenen wordt ook hij bevangen door de kick van het najagen van twisters.

TOUGH GUY

Regie: James Merendino; VS, 1994. Met Heather Graham, Lisa Zane en Rustam Branaman. RTL 5, 20.30-22.05 uur.

Thriller over een vrouw die getuige is van de moord op haar minnaar. De dader is haar echtgenoot, die vervolgens zelfmoord pleegt. Moederziel alleen probeert de vrouw te ontsnappen uit haar nachtmerrie. Alsof dat nog niet genoeg is wordt ze ook nog lastig gevallen door een schaduwachtige gedaante die haar elke nacht bezoekt. Haar wanhopige vraag om hulp blijft onbeantwoord. De politie en zelfs haar beste vriendin zien haar angsten als een vorm van paranoia. Pas als ze in het ziekenhuis wordt opgenomen, begint men haar te geloven.

A GOOD MAN IN AFRICA

Regie: Bruce Beresford; VS, 1993. Met Sean Connery, Louis Gossett jr., Colin Friers en Joanne Whalley-Kilmer. RTL 4, 21.00-22.45 uur.

Slappe komedie. Morgan is diplomaat in het nieuwe, onafhankelijke Afrikaanse staatje Kinjanja. Naast zijn alcoholprobleem en oversekste uitspattingen, heeft Morgan problemen met zijn baas Fanshawe. Morgan krijgt namelijk een allerminst makkelijke opdracht, waarbij hij regelrecht tegenover de machtige presidentskandidaat Sam Adekunle komt te staan.

HEAVY

Regie: James Mangold; VS, 1995. Met Pruitt Taylor Vince, Shelley Winters en Liv Tyler. BBC 1, 01.10-02.50 uur.

Fraaie 'kleine' film. Een introverte kok werkt voor zijn moeder in een ranzig restaurant. Zijn leven staat op z'n kop als hij smoorverliefd wordt op een mooi meisje. Kan hij zijn verlegenheid overwinnen als hij haar wellicht nooit meer zal zien?

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden