Films op tv

SWING SWIFT

Belinda van de Graaf

Romantisch drama, met Goldie Hawn als Kay Walsh die tijdens de Tweede Wereldoorlog in een wapenfabriek gaat werken, terwijl haar man Jack Walsh (Ed Harris) in dienst gaat. De afgekeurde thuisblijver Mike bijgenaamd 'Lucky' (gespeeld door Hawns latere echtgenoot Kurt Russell) ontfermt zich ondertussen over de leuke fabrieksarbeidster. Regisseur Jonathan Demme zou later meer faam verwerven met 'The Silence of the Lambs' en 'Philadelphia'.

JESUS

Regie: Roger Young; VS/It/Dui/Tsjechie, 1999. Met Jeremy Sisto, Jacqueline Bisset, Armin Mueller-Stahl en Debra Messing. BBC 2, 14.30-16.00 uur.

De BBC brengt een tweedelige miniserie, geproduceerd door een Amerikaans televisiestation, waarin het leven van Jezus opnieuw wordt verteld, dit keer op locatie in Marokko en op het eiland Malta. Met Jeremy Sisto als Jezus, Jacqueline Bisset als zijn geliefde Mary, Gary Oldman als Pontius Pilatus en Jeroen Krabbe als Satan, gehuld in designer-outfit. Morgen volgt deel 2, zelfde zender, zelfde tijd.

THE ROCK

Regie: Michael Bay; VS, 1996. Met Sean Connery, Nicolas Cage en Ed Harris. SBS 6, 20.30-23.00 uur.

Tussen zijn debuut 'Bad Boys' en de actiespektakels 'Armageddon', 'Pearl Harbor' en 'Bad Boys 2', maakte Hollywood-rampetamper Michael Bay deze luidruchtige actiefilm. Ed Harris speelt een psychopatische oorlogsheld die de Alcatraz-gevangenis in beslag heeft genomen, en met chemische wapens het nabijgelegen San Francisco dreigt te vernietigen. En dus worden biochemicus Nicolas Cage en ex-Alcatraz-gevangene Sean Connery op pad gestuurd om samen de terroristische aanslag te verijdelen. Knallen zal het.

THE LAST SEDUCTION

Regie: John Dahl; VS, 1994. Met Linda Fiorentino, Bill Pullman en Peter Berg. BBC 1, 00.15-02.00 uur.

Sterke hedendaagse film noir met Linda Fiorentino als keiharde, gewetenloze zakenvrouw die de zwaktes van mannen doorziet en daar zo haar voordeel mee doet. De eerste die met haar te maken krijgt is echtgenoot Bill Pullman. Hij heeft de fout gemaakt haar te slaan, waarna hij zijn lucratieve drugshandeltje (totale som: 700000 dollar) wel kan vergeten.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden