Films op tv

ZATERDAG

BLOOD AND WINE

Regie; Bob Rafelson: GB/VS, 1997. Met Jack Nicholson, Michael Caie en Jennifer Lopez. BBC 2, 23.00-0.35 uur.

Een diamantenroof vormt de start van dit aardige misdaadverhaal, waarin het de oude garde (Jack Nicholson en Michael Caine) is die de show steelt. De diefstal verloopt zonder problemen, maar als Nicholson daarna op het vliegtuig naar zijn heler wil stappen, zorgen een jaloerse echtgenote, een wispelturige maitresse en een opgefokte zoon voor moeilijkheden. Bovendien: ,,There's no such thing as honor among thieves. It's a myth.''

FEARLESS

Regie; Peter Weir: VS, 1993. Met Jeff Bridges, Isabella Rossellini en Rosie Perez. Nederland 1, 23.45-1.42 uur.

De immer van energie overlopende Jeff Bridges is goed gecast in de hoofdrol van 'Fearless': een man die een vliegtuigramp overleeft en vanaf dat moment met een euforisch gevoel van onoverwinnelijkheid door het leven gaat. Op verzoek van zijn psychiater maakt hij contact met Rosie Perez, die dezelfde crash meemaakte, maar sindsdien juist door angsten en schuldgevoelens wordt geplaagd.

WITNESS

Regie; Peter Weir: VS, 1985. Met Harrison Ford, Kelly McGillis en Lukas Haas. BBC 1, 0.10-1.55 uur.

Net als in 'Fearless' laat regisseur Peter Weir ook in deze thriller zien dat acteursregie zijn specialiteit is. Harrison Ford speelt een van zijn beste rollen als een politieman die een jongetje moet beschermen dat als enige getuige was van een moord. Daartoe moet Ford tijdelijk deel gaan uitmaken van een Amish-gemeenschap. De gelovigen zijn echter niet zo blij met de aanwezigheid van de gewapende agent, en verwachten bovendien dat hij meewerkt op hun boerderij.

ZONDAG

TRI BRATA

Regie; Serik Aprymov: Kazachstan/Japan, 1999. Met Kasym Zhakibaev, Shakir Vilyoumov en Bulat Mazhagulov. Nederland 3, 14.02-15.15 uur.

Drie Kazachse jongens worden in dit sprookjesachtige drama door twee tegengestelde werelden aangetrokken: een oude stationschef prikkelt hun fantasie met nostalgische en soms licht erotische verhalen, terwijl ze daarnaast graag de straaljagers op een nabij gelegen legerbasis bekijken.

ROAD HOUSE

Regie; Rowdy Herrington: VS, 1989. Met Patrick Swayze, Ben Gazzara en Sam Elliott. V8, 22.00-0.00 uur.

Direkt nadat hij met 'Dirty Dancing' een ster werd, probeerde Patrick Swayze zijn succes voort te zetten met de vreemde hoofdrol in deze actiefilm. Hij speelt een in New York afgestudeerd filosoof die uitsmijter wordt in een klein gehucht, om er de suffe discotheek van de georganiseerde misdaad te bevrijden. Zijn wijsgerige inslag blijkt uit teksten als: ,,In a fight, nobody wins'' en ,,Pain don't hurt''.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden