Films op tv

ZATERDAG

CON AIR

Regie; Simon West: VS, 1997. Met Nicolas Cage, John Cusack en John Malkovich. BBC 1, 22.00-23.45 uur.

,,Somehow they managed to get every creep and freak in the universe on this one plane'', verzucht Nicolas Cage halverwege Con Air. Hij is een kleine misdadiger die de dag voor zijn vrijlating in een politie-transportvliegtuig terechtkomt, waarin verder alleen maar terroristen, seriemoordenaars en drugsbaronnen zitten. Onder leiding van meesterbrein Cyrus the Virus, een heerlijk schmierende John Malkovich, kapen ze het toestel, en Cage neemt het in z'n eentje tegen ze op in een totaal ongeloofwaardige maar heel amusante aktiefilm.

POLTERGEIST

Regie; Tobe Hooper: VS, 1982. Met JoBeth Williams, Craig T. Nelson en Heather O'Rourke. RTL 5, 22.30-0.40 uur.

Eerst schuiven de spoken in hun huis het meubilair een beetje rond en maken klopgeluiden, en de familie Freeling vind het nog wel amusant. Dat hoort er nu eenmaal bij als je een huis koopt dat op een vroegere Indiaanse begraafplaats staat. Maar geleidelijk begint de aanwezigheid van de geesten steeds angstaanjagender vormen aan te nemen, hoewel deze horrorfilm nooit echt shockerend is, waarschijnlijk omdat de brave Steven Spielberg producent en scenarist was.

ZONDAG

GORILLAS IN THE MIST

Regie; Michael Apted: VS, 1988. Met Sigourney Weaver, Bryan Brown en Julie Harris. Net 5, 20.30-22.55 uur.

De carrière van de Britse regisseur Michael Apted toont een eigenaardige afwisseling van goedkope documentaires -zoals de 7up-serie- en grote blockbusters (hij regisseerde de meest recente James bond-productie). In 'Gorillas in the mist' volgt hij het leven van de Amerikaanse biologe en milieu-activiste Dian Fossey, die haar leven wijdde aan de studie van de berggorillas in de jungle van Centraal-Afrika. De scenes waarin zij stap voor stap het vertrouwen van de dieren weet te winnen, zijn bijzonder indrukwekkend.

ENTER THE DRAGON

Regie; Robert Clouse: VS, 1973. Met Bruce Lee, Angela Mao Ching en Betty Chung. BBC 2, 22.00-23.40 uur.

De jong gestorven martial arts-held Bruce Lee dankt zijn faam eigenlijk maar aan één film; dit stervehikel waarin hij naar het privé-eiland van de eenarmige schurk Mr. Han gaat, om er een kung fu-toernooi te winnen en en passant een misdadigersbende te ontmaskeren die jonge meisjes kidnapt. Adembenemend is het gevecht in het spiegelpaleis.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden