Films op tv

WHILE YOU WERE SLEEPING Regie: Jon Turteltaub; VS, 1995. Met Sandra Bullock, Bill Pullman. NET 5, 20.30-22.35 uur

Jann Ruyters

Sandra Bullock is muurbloempje achter metroloket die zich vergaapt aan een regelmatige metro-forens, mooie Peter Gallagher. Als hij bij een ongeluk in coma raakt, laat ze iedereen in de waan dat zij zijn verloofde is. Een en ander gaat aardig goed totdat zijn echte verloofde in het ziekenhuis arriveert, zijn broer eigenlijk leuker blijkt, en last but not least Peter zelf uit zijn coma ontwaakt.

SPACE COWBOYS

Regie: Clint Eastwood; VS, 2000. Met Clint Eastwood, Tommy Lee Jones. BBC 1, 21.30-0.10 uur

Aangenaam bedaarde, bejaarde astronautenfilm: een kruising tussen 'Grumpy Old Men' en 'Apollo 13th'. Gepensioneerde astronauten worden opnieuw de ruimte ingestuurd omdat een oude satelliet hapert en zij alleen weten hoe die gerepareerd moet worden. Veel gegrom en geginnegap om stramme schouders en kwabbige billen, maar uiteraard wint het clubje rebelse gepensioneerden (naast Eastwood worden de hoofdrollen gespeeld door Donald Sutherland, James Garner en Tommy Lee Jones) het gemakkelijk van de jeugdigere generatie die in de ruimte strandt in domme gehoorzaamheid.

PROVIDENCE

Regie: Alain Resnais; Fr/Zw, 1977. Met John Gielgud, Dirk Bogarde. ARD, 0.50-2.35 uur

Bejaarde John Gielgud schittert als doodzieke patriarch, schrijver, die bewust en onbewust, in droom en in werkelijkheid zijn familieleden, zijn getrouwde kinderen, probeert te manipuleren. Film laat droom en werkelijkheid naadloos in elkaar overvloeien in Freudiaans scenario. Eerste Engelse film van Alain Resnais, beroemd geworden met de verfilming van Duras' fameuze script 'Hiroshima mon amour'.

SHOOT TO KILL

Regie: Roger Spottiswoode; VS, 1988. Met Sidney Poitier, Tom Berenger, Kirstie Alley. BBC 1, 0.10-2.00 uur

Sidney Poitier keerde na tien jaar regisseren terug als acteur in deze spannende thriller in de rol van FBI-agent die over bergen en langs ravijnen jaagt op ontsnapte psychopaat. De engerd houdt zich schuil in een groep middelbare mannen die onder leiding van gids Kirstie Alley een ruig vistripje maken. Met tegenzin doet Poitier een beroep op misantrope bergbewoner (Tom Berenger). De twee slagen erin hun natuurlijk wederzijds mannelijk wantrouwen te overwinnen en eindigen als 'buddies'.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden