Films op tv

MY BEST FRIEND'S WEDDING

Succesvolle romantische komedie van de Australische regisseur P.J. Hogan die eerder verantwoordelijk was voor het thematisch verwante 'Muriel's Wedding'. Cameron Diaz en Julia Roberts spelen twee rivales in de liefde. Ze wedijveren om Michael (Dermot Mulroney) die een keuze moet maken tussen zijn aanstaande echtgenote Kimmy (Diaz) en zijn oude vlam Julianne (Roberts) die eigenlijk toch wel meer wil dan vriendschap alleen. Het leukst is echter de Britse acteur Rupert Everett als Julianne's homoseksuele en begripvolle vriend George die met opgewekt gemoed tussen alle partijen in staat. Met muziek van Burt Bacharah en Hal David.

THE WILD BUNCH

Regie: Sam Peckinpah; VS, 1969. Met William Holden, Ernest Borgnine en Warren Oates. RTL 5, 20.30-23.10 uur.

Beruchte western, met veel expliciet geweld, over een groepje outlaws dat nog eenmaal dood en verderf zaait in Mexico. Spectaculair gefilmd door de Amerikaanse meester Sam Peckinpah.

GOLDFINGER

Regie: Guy Hamilton; Engeland, 1964. Met Sean Connery, Gert Froebe en Honor Blackman. V8, 20.30-22.30 uur.

In de nieuwe James Bond-film 'Die Another Day', die 9 januari verschijnt, schijnt 007 alleen nog maar water te drinken. Hoe anders is dat in deze feestelijke oude Bond-film met Sean Connery als 007, nippend van zijn onafscheidelijke Martini en jacht makend op de boosaardige goudsmokkelaar Goldfinger (Gert Froebe) die voornemens is Fort Knox leeg te roven. Hoogtepunten zijn de scènes in Fort Knox (Kentucky) en in een privé-vliegtuigje, en natuurlijk de scène waarin een geheel goud geschilderde dame in Bonds bed belandt.

WINTERSCHLAEFER

Regie: Tom Tykwer; Duitsland, 1997. Met Ulrich Matthes, Marie-Lou Sellem en Floriane Daniel. Nederland 3, 23.42-01.42 uur.

Fantastische 'Liebesthriller' van 'Lola rennt'-regisseur Tom Tykwer die zich evenals in zijn laatste Europese coproductie 'Heaven' (nu in de bioscoop) buigt over toeval en lotsbestemming. Zo laat hij hier de paden van vier jonge mensen kruisen in een schitterend, besneeuwd berglandschap dat bijna een vijfde personage wordt. Gebaseerd op de roman 'Expense of Spirit' van Anne-Françoise Pyszora.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden