Films op tv zondag

Remake van de lesbische klassieker uit de jaren dertig is nog even suggestief maar minder duister. Een net van Sissie af geraakte Romy Schneider speelt de 16-jarige Manuela, die op kostschool verliefd wordt op haar lerares Lilli Palmer. Dat loopt in de jaren vijftig, net als in de jaren dertig, nog steeds niet goed af, zij het wel iets minder fout dan in de eerste film. Gebaseerd op het toneelstuk 'Gestern und Heute' van Christa Winsloe.

Jann Ruyters

BASIC INSTINCT

Regie: Paul Verhoeven; VS, 1992. Met Michael Douglas, Sharon Stone. V8, 22.00-0.25 uur

Sharon Stone heeft na 'Basic Instinct' nooit meer zo'n groot succes gekend, maar ze werd wel blijvend een ster dankzij haar rol als de van moord verdachte succesauteur Catherine Tramell, die zo omineus het ijs in haar wiskeyglas stukslaat met een ijspriem. Het feit dat iedere lesbische dan wel biseksuele vrouw in deze film een wat mistig verleden had, zorgde destijds voor boze demonstraties. Ook met Michael Douglas, vóór de facelift.

MET GROTE BLIJDSCHAP

Regie: Lodewijk Crijns; Ned, 2001. Met Renee Soutendijk, Jack Wouterse. Ned 3, 22.10-23.47 uur

Man gaat op bezoek bij broer en zijn vrouw, die teruggetrokken leven in de Ardennen. Tussen de twee mannen en de vrouw is de sfeer gespannen. Dan ontdekt de man dat het echtpaar iets achterhoudt. Boeiend psychologisch drama steunt meer op de krachtige acteurs en het passend duistere heuvellandschap dan op het scenario, geschreven door Crijns en Kim van Kooten.

SATURN 3

Regie: Stanley Donen; GB, 1980. Met Kirk Douglas, Harvey Keitel, Farrah Fawcett. BBC 1, 1.00-2.25 uur

Een wel heel vreemde combinatie van acteurs (Douglas, Keitel en Fawcett) in deze mislukte sciencefictionfilm van de maker van 'Singin' in the Rain', die zich beter had kunnen beperken tot de regie van musicals. Douglas en Fawcett worden op een ruimtestation achterna gezeten door Keitel en door de op seks belustte robot Hector. Het oogt goed maar draait om niets.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden