Films op tv zondag

WAT ZIEN IK?

Paul Verhoeven maakte na zijn succesvolle televisieserie 'Floris' zijn speelfilmdebuut met het komische drama 'Wat Zien Ik?', gebaseerd op een goed verkopend boekwerkje van Albert Mol dat 'ontboezemingen van een vrouw uit het Amsterdamse leven' bevatte. De met vele 'seventies'-pikanterieën gelardeerde komedie werd een groot bioscoopsucces, onder meer dankzij optredens van Ronnie Bierman als Blonde Greet en Sylvia de Leur als 'Haar van Boven'.

THE THIN RED LINE

Regie: Terrence Malick; VS/Canada, 1998. Met Sean Penn, Jim Caviezel, Ben Chaplin, George Clooney, John Cusack, Woody Harrelson, Nick Nolte, John Savage en John Travolta. V8, 22.00-01.05 uur.

Regisseur Terrence Malick maakte na twintig jaar afwezigheid zijn Hollywood-rentree met de filosofisch getinte oorlogsfilm 'The Thin Red Line', gebaseerd op de gelijknamige roman van James Jones die tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen de Japanners streed. De mannen van legereenheid C-for-Charlie strijken neer op het paradijselijke eiland Guadalcanal in de Stille Zuidzee, waar ze de opdracht krijgen een heuvelrug op de Japanners te heroveren. De gevechtshandelingen zijn voor Malick aanleiding om tal van filosofische bespiegelingen los te laten, hetgeen hem in Berlijn de Gouden Beer opleverde.

RITUELEN

Regie: Herbert Curiël; Nederland, 1989. Met Derek de Lint, Thom Hoffman en Ton Lensink. Nederland 1, 23.25-01.05 uur.

Herbert Curiël, bekend van de Herman Brood-film 'Cha Cha', boog zich eind jaren tachtig met redelijk succes over 'Rituelen', het succesboek van Cees Nooteboom waarin Inni Wintrop na de beurskrach van 1987 niet alleen zijn vermogen maar ook zijn echtgenote verliest.

LIEFDE HALF OM HALF

Regie: Theo Ordeman; Nederland, 1976. Met Ko van Dijk, Edda Barends en Jeroen Krabbe. Nederland 3, 00.17-02.32.

In de filmkeuze van Zomergast Paul de Leeuw vanavond een in 1976 door Joop van den Ende geproduceerd blijspel.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden