Films op tv zondag

THE WAY WE WERE

Jann Ruyters

Regie: Sydney Pollack; VS, 1973. Met Barbra Streisand, Robert Redford. SBS 6, 14.50-16.55 uur.

Onder liefdes-weemoedigen eeuwig populaire film over twee tegenpolen die elkaar toch aantrekken maar uiteindelijk niet met de verschillen kunnen leven. Barbra Streisand, met permanentje, speelt linkse activiste, Robert Redford speelt blonde corpsbal met schrijverstalent. Hun relatie hobbelt met moeite door de politieke jaren dertig om definitief te stranden tijdens het McCarthy-tijdperk in de jaren vijftig. Streisand won een Oscar voor de inmiddels vermaarde titelsong.

SISTER ACT

Regie: Emile Ardolino; VS, 1992. Met Whoopi Goldberg, Maggie Smith. Net 5, 20.30-22.20 uur.

Whoopi Goldberg speelt vrolijke nachtclubzangeres die getuige is van moord, een schuilplaats vindt in het klooster en daar de zusters op een nieuw zang-spoor zet. Aanstekelijke gospel-uitvoeringen van 'My Guy' en 'I Will Follow Him' hadden het in 'Jesus Christ Superstar' vast ook goed gedaan.

THE LOST BOYS

Regie: Joel Schumacher; VS, 1987. Met Kiefer Sutherland, Jason Patric. V8, 22.15-0.00 uur.

Boeiende acteurs, namelijk de nerveuze Dianne Wiest (beroemd geworden door Woody Allens 'Hannah and her Sisters') en de nog jonge Jason Patric (zoon van Jason Miller die Father Damien speelde in 'The Exorcist') in deze niet zo goed gelukte horror-film die niet goed weet of hij het genre nu ernstig of komisch neemt. Patric speelt de zoon van Wiest die in contact komt met een jeugdbende die uit vampiers bestaat. Het blijkt besmettelijk.

JAWS 2

Regie: Jeannot Szwarc; VS, 1978. Met Roy Scheider, Lorraine Gray. BBC 1, 23.55-1.45 uur.

Door Franse televisieregisseur geregisseerde voorspelbaar vervolg op Spielbergs succesvolle 'Jaws' waarin sheriff Roy Scheider toch nog steeds aan het strand blijkt te wonen. Als er een bootje zonder bemanning terugkeert maakt hij zich zorgen, maar zijn meerderen vinden dat onzin en hij wordt op non-actief gezet. Dat is een misrekening.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden