Films op tv zondag

MITT LIV SOM HUND-MIJN LEVEN ALS HOND

Een kaskraker, deze nostalgische volwassen jeugdfilm over de twaalfjarige Ingmar die door zijn bedlegerige moeder naar een oom en tante wordt gestuurd omdat zijn energie en creativiteit te veel aandacht van haar vragen. De jongen lost de eenzaamheid op met wilde fantasieën, zoals die waarin hij zich identificeert met een Russische ruimtevaarthond. Na dit succes maakte Hallström in Hollywood nog meer films over creatieve outsiders. Die werden alleen met het klimmen der jaren steeds sentimenteler.

MAKING LOVE

Regie: Arthur Hiller; VS, 1982. Met Michael Ontkean, Kate Jackson, Harry Hamlin. SBS 6, 15.00-16.55 uur.

Curieuze coming-outfilm met als piekerend liefdespaar de tv-sterren Ontkean (boswachterstype in 'Twin Peaks') en Hamlin (stoere advocaat uit 'LA Law'). De regisseur van 'Love Story' vervangt Mozart gepast door Gilbert & Sullivan; en doet net als in zijn eerdere successen smartelijk over de ongeneeslijkheid van dit alles. En dat terwijl het niet eens zo slecht afloopt met zijn hoofdpersonen. De plots homoseksuele echtgenoot scheidt van zijn vrouw en schrijft een autobiografische bestseller. Zijn minnaar vindt nieuw geluk bij een andere knapperd. Zíjn ex-vrouw vindt een begrijpende tweede man. Een fragment uit dit terecht vergeten melodrama dook op in de documentaire 'The Celluloid closet'.

FACE/OFF

Regie: John Woo; VS, 1997. Met John Travolta, Nicolas Cage. BBC 1, 22.00-00.30 uur.

Terwijl boef Nicolas Cage in coma ligt, ondergaat FBI-agent John Travolta plastische chirurgie: Hij krijgt Cage's gezicht zodat hij diens broer kan ondervragen over de locatie van een bom die ergens in LA op ontploffen staat. Helaas ontwaakt Cage (gezichtloos) uit zijn coma, gaat er zelf met Travolta's gezicht vandoor en vermoordt iedereen die van de gedaantewisseling weet. Cage en Travolta blijken elkaar erg goed na te kunnen doen. De laatste is best angstwekkend als hij met eigen uiterlijk maar met van Cage geleende inborst zijn tienerdochter de les leest en zijn huwelijk opfrist.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden