Films op tv zaterdag

THE PARENT TRAP

Jann Ruyters

Even helemaal iemand anders zijn, en dan liefst rijk en verwend, is een beproefde kinderfantasie uit beroemde boeken als 'Das doppelte Lotchen' en 'The Prince and the Pauper'. Op dat eerste boek baseerde David Swift in 1961 'The Parent Trap' (met een onbevangen dubbelrol van de debuterende Hayley Mills), over een tweeling van gescheiden ouders die elkaar bij toeval op zomerkamp ontmoet en besluit hun ouders weer bij elkaar te brengen. Deze vrij letterlijke remake van het echtpaar Nancy Meyers en Charles Shyer mist Hayley Mills en de typische gezelligheid van zo'n oude Disney-film, maar is toch amusant genoeg.

SEVEN

Regie: David Fincher; VS, 1995. Met Morgan Freeman, Brad Pitt. Veronica, 22.00-0.15 uur.

Veel korte shots van absurd om het leven gekomen slachtoffers, maar weinig direct geweld in deze zeer duistere thriller, waarin oude (Freeman) en jonge (Pitt) politieman op het spoor komen van een seriemoordenaar die zich in zijn moordlust richt op hen die een van de zeven zonden begaan. De film gaat van de regen en duisternis in Seattle naar de apotheose in het zonlicht, zonder overigens erg goed af te lopen.

CHAIN REACTION

Regie: Andrew Davis; VS, 1996. Met Keanu Reeves, Rachel Weisz. BBC 1, 0.25-2.10 uur.

Oppervlakkige actiefilm waarin Keanu Reeves de baas van een onderzoeksteam speelt dat de formule voor milieuvriendelijke koude kernfusie heeft ontdekt. Maar dan wordt het laboratorium opgeblazen en slaan Reeves en zijn vriendin per vergissing op de vlucht voor FBI en CIA.

FATHER OF THE BRIDE

Regie: Vincente Minnelli; VS, 1950. Met Spencer Tracy, Elizabeth Taylor. België 1, 0.40-2.10 uur.

Aandoenlijke Spencer Tracy heeft er moeite mee dat zijn dochter (de inmiddels volwassen maar toch nog piepjonge kindster Elizabeth Taylor) gaat trouwen. Jaloezie, onzekerheid en angst om oud te worden teisteren de krappe vijftiger, hetgeen hij in een voice-over vol zelfspot langzaam onder ogen ziet. Donkere onderstroom kenmerkt dit ogenschijnlijk luchtige portret van een middenklassefamilie in de jaren vijftig.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden