Films op tv zaterdag

BEN HUR

Belinda van de Graaf

Lekkere ouderwetse spektakelfilm, bekroond met twaalf oscars. Met Charlton Heston als de rebelse Ben Hur die veroordeeld wordt tot de galeien, maar die zich toch niet zo gemakkelijk klein laat krijgen. Met het legendarische wagenrennen in het Romeinse Colosseum.

SHAKESPEARE IN LOVE

Regie: John Madden; Engeland/VS, 1998. Met Gwyneth Paltrow en Joseph Fiennes. BBC 2, 22.10-00.05 uur.

Fijne romantische komedie met Ralph Fiennes in de rol van toneelschrijver 'Will' Shakespeare, die anno 1593 verwikkeld raakt in zijn eigen tragische liefdesverhaal 'Romeo en Julia'. Bekroond met zeven oscars.

OCHTENDZWEMMERS

Regie: Nicole van Kilsdonk; Nederland, 2000. Met Ricky Koole, Felix Burleson en Daniel Boissevain. Nederland 3, 23.42-01.18 uur.

Nicole van Kilsdonk maakte van haar telefilm een hartveroverende mini-musical, waarin de onuitspreekbare gedachten en gevoelens van de hoofdpersonen overgelaten worden aan popmuzikanten. Denk daarbij aan Elvis, Abba, Neil Young en Doe Maar. Het ijzersterke, tragikomische script van Mieke de Jong vertelt in flashbacks waarom de politie een stel 'ochtendzwemmers' verdenkt van criminele activiteiten.

THE LONELY PASSION OF JUDITH HEARNE

Regie: Jack Clayton; Engeland, 1987. Met Maggie Smith, Bob Hoskins en Wendy Hiller. Nederland 1, 23.45-01.34 uur.

Dame Maggie Smith speelt een memorabele rol als de oude, vrijgezelle pianolerares Judith

Hearne die in het Dublin van de jaren vijftig valt voor een wat schimmige hoteleigenaar, eveneens prachtig gespeeld door Bob Hoskins.

ARABESQUE

Regie: Stanley Donen; VS, 1966. Met Gregory Peck en Sophia Loren. SBS 6, 01.05-03.00 uur.

Lof voor de programmeurs van SBS 6, de eerste omroep die de vorige week overleden acteur Gregory Peck herdenkt. 'Arabesque' is een behoorlijke spionagefilm, een soort kruising tussen Hitchcock en James Bond, met de 49-jarige Peck als de man die buiten zijn wil om verstrikt raakt in een internationaal spionage-netwerk. Aan zijn zijde staat een 31-jarige Sophia Loren.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden