Films op tv zaterdag

HAIR

Belinda van de Graaf

Feestelijke bewerking van de legendarische musical 'Hair', waarin een boer op weg naar het leger (John Savage) op een groepje hippies in Central Park stuit, om zich vervolgens bij de zingende en dansende bloemenkinderen aan te sluiten. Sterk geregisseerd door Milos Forman, de latere regisseur van 'One Flew Over The Cuckoo's Nest' en 'The People vs Larry Flynt'.

DEAD CALM

Regie: Phillip Noyce; VS/Australie, 1989. Met Nicole Kidman, Sam Neill en Billy Zane. Net 5, 20.10-22.00 uur.

Voor zijn intrigerende moordmysterie op open zee deed de Australische regisseur Phillip Noyce een beroep op de gevierde Australische 'Mad Max'-crew. Nicole Kidman en Sam Neill zijn te zien als het echtpaar Ingram, dat tijdens een kalme zeiltocht in de Pacific wordt geconfronteerd met de mysterieuze overlevende van een zinkend vrachtschip.

FLODDER

Regie: Dick Maas; Nederland, 1986. Met Nelly Frijda, Huub Stapel en Tatjana Simic. Belgie 1, 20.40-22.30 uur.

De familie Flodder arriveert al boerend en windend in de nette villawijk Zonnedael, om er de boel eens flink op stelten te zetten.

BLACK RAIN

Regie: Ridley Scott; VS, 1989. Met Michael Douglas en Andy Garcia. Net 5, 22.00-00.20 uur.

Stijlvolle maar ongeloofwaardige politiethriller van 'Gladiator'-regisseur Ridley Scott, waarin twee Newyorkse agenten een Japanse moordenaar naar diens vaderland escorteren.

IL MOSTRO

Regie: Roberto Benigni; Italië/

Frankrijk, 1994. Met Roberto Benigni en Nicoletta Braschi. Nederland 1, 23.45-01.31 uur.

De Italiaanse lolbroek Roberto Benigni regisseert zichzelf als een arme sloeber die wordt aangezien voor een verkrachtende seriemoordenaar.

SAINT AMOUR

Regie: Eric Oosthoek; Nederland, 2001. Met Antonie Kamerling, Kees Coolen en Jasperina de Jong. Nederland 3, 23.57-01.40 uur.

Pater Louis (op oude leeftijd gespeeld door Kees Coolen en op jonge leeftijd gespeeld door Antonie Kamerling) denkt terug aan zijn kloostertijd in de jaren zestig.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden