Films op tv zaterdag

THE GREATEST SHOW ON EARTH LE:

Hans Kroon

Regie: Cecil B. DeMille; USA, 1952. Met James Stewart, Charlton Heston, Betty Hutton en Cornel Wilde. BBC 2, 14.25-16.55 uur.

Met Oscars voor de beste film en beste regie bekroond circusdrama. Twee trapeze-artiesten beconcurreren elkaar, ook in hun gevaarlijke beroep, op leven en dood.

AN AMERICAN IN PARIS

Regie: Vincente Minnelli; USA, 1951. Met Gene Kelly, Leslie Caron en Oscar Levant. België 1, 15.05-16.55 uur.

Schitterende musical over een levenslustige Amerikaanse kunstenaar die in Parijs het hart verovert van een eenvoudig meisje. Hoogtepunt van de film is het achttien minuten durende ballet waarin Gene Kelly de kijker al dansend laat zien hoe schilders uit vele tijdperken Parijs vorm gaven.

FLODDER

Regie: Dick Maas; Nederland, 1986. Met Nelly Frijda, Huub Stapel, Tatjana Simic en René van 't Hof. Veronica, 20.30-22.35 uur.

Eerste en veruit leukste film uit de Flodder-reeks. Ook de televisieseries kunnen niet tippen aan deze oerversie. Het asociale gezin Flodder wordt in het kader van een sociaal programma ondergebracht in een villa in een keurige buitenwijk. Al gauw liggen de hoogstordinaire gezinsleden overhoop met hun brave bourgeoisburen.

LITTLE BIG MAN

Regie: Arthur Penn; USA, 1970. Met Dustin Hoffman, Faye Dunaway, Martin Balsam en Chief Dan George. Nederland 1, 21.04-23.24 uur.

Boeiende en amusante mengeling van komedie en tragedie. De 121-jarige Hoffman blikt terug op zijn leven in het Wilde Westen. Hij herinnert zich onder meer dat hij aan de zijde stond van Wild Bill Hickox en generaal Custer. Ook weet hij nog dat hij als kwakzalver aan de kost kwam en dat hij door Indianen geadopteerd werd.

SPARTACUS

Regie: Stanley Kubrick; USA, 1960. Met Kirk Douglas, Laurence Olivier, Jean Simmons, Charles Laughton en Peter Ustinov. BBC 2, 21.55-00.55 uur.

Imponerende actiefilm over een Romeinse gladiator die zijn medeslaven weet te inspireren tot een opstand.

WHITE MEN CAN'T JUMP

Regie: Ron Shelton; USA, 1992. Met Woody Harrelson en Wesley Snipes. Fox, 22.00-00.00 uur.

Amusante sociale komedie. Een blanke oplichter doet net alsof hij niet kan basketballen. Met behulp van een zwarte collega weet hij daardoor de prijzen op te strijken in allerlei wedstrijden.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden