Films op tv zaterdag

CITY OF ANGELS

Belinda van de Graaf

Romantisch drama, gesitueerd in hedendaags Los Angeles ('city of angels'), waarin engel Nicolas Cage per ongeluk verliefd wordt op aardse schone Meg Ryan. Zoetsappige Amerikaanse versie van de Wim Wenders-klassieker 'Der Himmel über Berlin'.

2 X PAUL VERHOEVEN

De avond staat in het teken van Paul Verhoeven. Net 5 zendt van 22.10-00.15 uur zijn meest recente sciencefiction film 'Hollow Man' (VS, 2000) uit, waarin een jonge, ambitieuze wetenschapper (Kevin Bacon) zich laat inspuiten met een onzichtbaarheidsserum, om vervolgens behoorlijk door het lint te gaan. BBC 1 duikt wat verder terug in de tijd, en toont van 23.25-01.10 uur Verhoevens verpletterende sciencefiction-avontuur 'Total Recall' (VS, 1990) dat met het eerdere 'Robocop' bewees, dat Verhoeven definitief was doorgedrongen tot de top van Hollywood. Ergens in de toekomst heeft bouwvakker Arnold Schwarzenegger continu dromen over Mars. Via het futuristische reisbureau Recall Inc. laat hij een reis naar de rode planeet inplanten, om te ontdekken dat hij het slachtoffer is van een samenzwering. De geweldige special effects werden bekroond met een oscar.

LIEFJE

Regie: Emile Fallaux; Nederland, 2001. Met Jelka van Houten, Ramsey Nasr, Will van Kralingen en Renee Fokker. Nederland 3, 23.40-01.08 uur.

Door de VPRO geproduceerde telefilm van Emile Fallaux, over het zogeheten 'false memory syndrome'. Een 18-jarig meisje kijkt in de gevangenis terug op de moord op haar vader die haar seksueel misbruikt zou hebben.

THE HANGING GARDEN

Regie: Thom Fitzgerald; Engeland/Canada, 1997. Met Chris Leavins, Kerry Fox en Sarah Polley. Nederland 1, 23.45-01.12 uur.

Een mooi coming-of-age drama waarin een jongeman terugkijkt op zijn puberteit waarin hij zwaar gebukt ging onder zijn Billie Turf-verschijning en zijn homoseksuele verlangens.

FAMILY PLOT

Regie: Alfred Hitchcock; VS, 1976. Met Karen Black, Bruce Dern, Barbara Harris. SBS 6, 01.20-03.35 uur.

Een oude dame probeert samen met een bevriende taxichauffeur en een nepmedium haar ter adoptie afgestane neefje op te sporen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden