Films op tv zaterdag

THE SEVEN YEAR ITCH

Jann Ruyters

Legendarisch, aandoenlijk Marilyn Monroe-vehikel waarin Tom Ewell een brave, sullige huisvader speelt. Terwijl zijn gezin op zomervakantie is, raakt hij in de ban van de ietwat onnozele maar sexy bovenbuurvrouw. Zeker wanneer ze ten tijde van een hopeloze hittegolf in New York met haar witte jurk aan op straat op een luchtrooster gaat staan, zodat ze het wat koeler om de benen krijgt. De jurk waait op en dat moment is wereldwijd nooit vergeten.

ONCE AROUND

Regie: Lasse Hallström: VS, 1991. Met Richard Dreyfuss, Holly Hunter. NET 5, 18.50-21.00 uur

Treffende familieschets, tevens eerste Amerikaanse film van Lasse Hallström ('Mijn leven als hond'). Holly Hunter speelt Renata, afkomstig uit een warm, vrijdenkerig maar eigenlijk zelfgenoegzaam Italo-Amerikaans nest. Hunter valt op de foute zakenman Richard Dreyfuss die veel te veel pocht over rijkdom en bezit, maar niettemin beschikt over een hart van goud. Toch lukt het Renata's familie maar niet om door de ordinaire poeha heen te kijken. Tot het bijna te laat is.

DOWN TO YOU

Regie: Kris Isacsson: VS, 2000. Met Julia Styles, Freddie Prinze jr. Yorin, 21.00-22.45 uur

Student-kok Al en zijn eerste liefde, kunstenares Imogen -gespeeld door nieuwe Hollywood'sterren Freddie Prinze Jr. en Julia Styles- zijn verliefd. Hun van geluk gloeiende oogopslag en tanden-blote glimlach werkt zo op de zenuwen dat je eerder opluchting dan weemoed voelt als deze prille liefde in de (bijna) fatale sleur belandt. Met deze romantische komedie over een eerste liefde die een tweede kans krijgt wilde regisseur Isacsson iets maken dat herkenbaar en eerlijk was, maar dan had hij zijn jonge acteurs wel wat strakker in de hand moeten houden.

LEK

Regie: Jean van de Velde: Ned. 2000. Met Victor Low, Cas Jansen. Ned 3, 23.07-0.55 uur

Na de griezelige inleiding die refereert aan de films van Quentin Tarantino - tegelijkertijd martelen en Andre Hazes karaoken. Gezellig! Gelukkig wordt 'Lek' even wat luchtiger van toon als we samen met Cas Jansen en Ricky Koole in de kamer van de vruchtbaarheidsdokter belanden. Zo luchtig blijft het niet. Goed spel van de acteurs en een goed opgebouwd misdaadplot van ex'politieman Simone de Waal maken van 'Lek' evenwel een voor Nederlandse begrippen zeer geslaagde politiefilm.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden