Figuranten in de video van het jaar

Wie waren de vrouwen die Donald Trump eens stevig wilde vastpakken?

Harmen van Dijk is redacteur van Tijd. Wekelijks bespiegelt hij de levens van beroemde mensen in Nederland en ver daar buiten. Reacties naar: harmenvandijk@trouw.nl

Donald Trump weet van geen wijken, maar de man met wie hij tien jaar geleden zijn kleedkamerpraatjes hield, presentator Billy Bush, is door omroep NBC geschorst. Saillant detail: Billy is een neef van de oud-presidenten Bush. De Albert Verlinde van de VS zou je hem kunnen noemen - hij presenteerde jarenlang het programma 'Access Hollywood'. Sinds twee maanden had hij een nieuwe baan bij het nieuwsprogramma 'The Today Show'. Maar die is hij waarschijnlijk alweer kwijt, vanwege de schunnige praatjes met Trump in de bus. Zijn excuses - "ik was toen veel jonger en ik kletste maar een beetje met hem mee" - hebben niet geholpen.

Wat deden ze nou eigenlijk in die bus, in 2005? Donald en Billy zaten samen te wachten tot de opname zou beginnen van een scène in de soap 'Days of our Lives', waarin ze uit een bus moesten stappen. De twee bekende mannen deden een cameo, een ultrakort optreden, en speelden, om het niet te moeilijk te maken, zichzelf. Waarom? Nou ja, de serie is sinds 1965 dagelijks op tv en dan moet je van alles verzinnen om de kijker geboeid te houden. De soap is hier ook een paar jaar te zien geweest, maar sloeg niet echt aan.

Donald en Billy hadden in de bus uitzicht op Arianne Zucker, de actrice die inmiddels alweer achttien jaar de rol van de weinig sympathieke Nicole Walker speelt. Billy noemde haar 'hot' en Donald vertelde hem hoe je zo'n vrouwtje eens - eh - stevig vast moet pakken. In de scène die uiteindelijk op tv te zien was, zijn de rollen juist omgedraaid. Nicole bedelt bij Donald om een baantje, waarbij ze zichzelf volledig in de uitverkoop gooit. Donald wijst haar bruusk af. Toneelspel natuurlijk - Arianne won niet voor niets een prijs voor 'beste slechterik in een soapserie' - in het echte leven staat ze voor heel andere waarden en ze voelde zich de afgelopen week gedwongen dat aan de wereld te laten weten. "Ik ben een sterke, zelfstandige, hardwerkende moeder. Ik heb geleerd me niets aan te trekken van wat anderen over me zeggen. Jammer genoeg zijn er machtige mensen die hun positie misbruiken en er nog voor beloond worden ook." Arianne vond Donald destijds nog 'een schatje' om mee te werken. Maar ja, toen had ze de kleedkamerpraat nog niet gehoord.

Dan was er ook nog die andere vrouw over wie Donald Trump in de bus zat te kletsen met Billy Bush. De getrouwde vrouw met wie hij naar de meubelboulevard ging om haar te versieren, maar die hem afwees. En die volgens hem naar de plastisch chirurg was geweest en er daarna op bepaalde punten heel anders uitzag.

Al snel werd vorig weekend duidelijk dat hij het had over Nancy O'Dell, een presentatrice die de mannen allebei goed kenden: Nancy was destijds een collega van Billy, ze werkten samen bij 'Access Hollywood'. Tegenwoordig presenteert ze het concurrerende 'Entertainment Tonight'. Maandagavond richtte Nancy zich tot haar kijkers: "Er is geen enkele plaats waar je zo over vrouwen zou moeten praten, ook niet in de kleedkamer." Ook al had ze helemaal geen zin om op deze manier onderwerp van gesprek te zijn, ze moest 'als carrièrevrouw en als moeder' tegen dit soort gedrag in actie komen. Nancy was in 2005 trouwens net getrouwd met ondernemer Keith Zubchevich. Ze zijn naar verluidt nog steeds gelukkig.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden